Lehdistötiedote

Fortumin Montan vesivoimalaitoksen peruskorjaus jatkuu

02 toukokuu 2011, 09:50

Oulujoen varrella sijaitsevan Montan vesivoimalaitoksen ykköskoneisto pysäytetään korjausta varten 2.5.2011. Sen on tarkoitus palata sähköntuotantoon syyskuun puolivälissä. Ykköskoneiston korjaus jatkaa Montan voimalaitoksen peruskorjaushanketta, joka alkoi viime kesänä kolmoskoneiston remontilla.

Ykköskoneiston peruskorjauksen myötä voimalaitoksen maksimiteho nousee nykyisestä 47 megawatista 50 megawattiin. Uudistus lisää voimalaitoksen energiatehokkuutta, turvallisuutta ja luotettavuutta. Öljypäästöjen ja tulipalojen riski laitoksella pienenee sekä työturvallisuus ja käyttövalmius paranevat.

Montan voimalaitoksen ykköskoneiston pysäyttäminen ei aiheuta ympäristöhaittoja. Peruskorjausseisokin aikana Montan juoksutukset ovat keskimääräistä pienempiä. Säännöstelytilanteeseen perustuen Montan juoksutukset suoritetaan tarvittaessa tulvaluukkujen kautta Muhoslampeen.

Montan hanke on osa Fortumin vesivoimalaitosten pitkän tähtäimen perusparannusohjelmaa. Sen tavoitteena on lisätä hiilidioksidipäästöttömän vesivoimatuotannon kapasiteettia, parantaa turvallisuutta ja turvata hyvä käytettävyys.

Fortum, Power-divisioona
Viestintä

Lisätietoja: Harri Palopelto, Fortum, puh. 050 454 8204

Kutsu: Montan perusparannushankkeesta ja muista Fortumin Oulujoen voimalaitosten ajankohtaisista asioista pidetään paikallismedialle lehdistötapaaminen tiistaina 3.5.2011 klo 14.00 alkaen Fortumin valvomorakennuksessa, osoitteessa Hietaniementie 7, 91430 Leppiniemi.