Pörssitiedote

Fortum lopulliseen sopimukseen Fingridin osakkeiden myynnistä Suomen valtiolle ja Ilmariselle

19 huhtikuu 2011, 08:24

Fortum, Suomen valtio ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ovat tänään allekirjoittaneet osakekauppakirjan, jonka mukaisesti Fortum myy noin 25 %:n omistusosuutensa Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj:ssä. Osakkeet ovat Fingridin A-sarjan osakkeita. Valtio ostaa noin 81 %:a (osakkeet jakautuvat työ- ja elinkeinoministeriön ja Huoltovarmuuskeskuksen kesken) ja Ilmarinen noin 19 %:a Fortumin osakkeista. Kaupalla on kaikki tarvittavat hyväksynnät ja se saatetaan lopullisesti päätökseen tämän päivän kuluessa, jolloin kauppahinta on maksettu käteisellä ja omistusosuus siirtynyt uusille omistajille.

Osakkeiden myyntihinta on 325 miljoonaa euroa. Fortum ennakoi kirjaavansa osakemyynnistä noin 200 miljoonan euron voiton toisen vuosineljänneksen tulokseensa sisältäen Fortumin osuuden Fingridin vuoden 2011 ensimmäisen neljänneksen tuloksesta, eli noin 0,22 euroa osaketta kohden. Myyntitulo käytetään konsernin yleisiin rahoitustarpeisiin.

Fortum myy omistuksensa Suomen kantaverkkoyhtiö Fingridissä EU:n kolmannen energiamarkkinapaketin yhtenä seurauksena. Syyskuun alussa 2009 voimaan saatettu paketti edellyttää sähkön korkeajännitesiirron ja tuotannon eriyttämistä, ja sen mukaan Fortumin tulee myydä omistusosuutensa Fingridissä viimeistään vuoden 2012 alussa.

Lisätietoja Fingridistä osoitteessa www.fingrid.fi.

Fortum Oyj
Anne Brunila
Johtaja, Konsernin yhteiskuntasuhteet ja kestävä kehitys

Lisätietoja:
Timo Karttinen, Johtaja, Electricity Solutions and Distribution -divisioona,
puh. 010 453 6555

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi