Lehdistötiedote

Fortum lisää metsähakkeen käyttöä Joensuun voimalaitoksessaan

20 huhtikuu 2011, 10:09

Fortum Power and Heat Oy Lehdistötiedote 20.4.2011

Fortum Power and Heat Oy
Lehdistötiedote                                                                
20.4.2011

Fortum tuplasi metsähakkeen käytön Joensuun sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksella huhtikuun alusta alkaen.

"Tavoitteenamme on hyödyntää mahdollisimman paljon paikallisia biopolttoaineita voimalaitoksillamme Olemme tyytyväisiä Valtioneuvoston tukipäätökseen, joka mahdollistaa turpeen käytön vähentämisen laitoksessamme. Tätä kautta myös hiilidioksidipäästömme vähenevät huomattavasti", toteaa Fortumin liiketoimintajohtaja Jouni Haikarainen.

Joensuun Kontiosuolla sijaitseva voimalaitos tuottaa kaukolämpöä Joensuun asukkaille sekä sähköä valtakunnan verkkoon. Joensuun voimalaitoksen pääpolttoaineet ovat puu ja turve. Puuta käytetään yli puolet voimalaitoksen polttoainetarpeesta. Lisäksi laitoksella poltetaan läheisellä kaatopaikalla syntyvää biokaasua sekä lähialueilla viljeltävää ruokohelpeä. Biokaasu johdetaan putkea pitkin kaatopaikalta suoraan voimalaitoksen kattilaan.

Fortum Heat-divisioona  
Viestintä

Lisätietoja:
Timo Partanen, Joensuun voimalaitospäällikkö, puh. 050 454 7200

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös kilpaillut energiamarkkinat nopeasti kasvavissa Euroopan ja Aasian talouksissa. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli 6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lisätietoja: www.fortum.fi