Lehdistötiedote

Näe Laivasilta uudessa valossa

07 maaliskuu 2011, 10:27

Loviisalaiset äänestivät Valovaalien voittajaksi Laivasillan ulkoilureitin, joka avataan virallisesti tiistaina 8.3. järjestettävässä valojuhlassa. Valojuhla järjestetään Laivasillalla klo 18.00-19.30. Tilaisuudessa on tarjolla valoisaa ohjelmaa koko perheelle. Fortumin Valovaalit huipentuu valojuhlaan Loviisan Laivasillalla tiistaina 8.3.

Valaisun rakentamisen aikana Fortum ja Loviisa kaupunki järjestivät asukkaille valoaiheisen runokilpailun. Parhaat runot valitsi runoraati, johon kuuluivat kirjailija Daniel Katz, kaupungin kirjastotoimen päällikkö Jenny Olsson-Korsu sekä Fortumin Loviisan voimalaitoksen päällikkö Satu Katajala. Raati valitsi yksimielisesti 130 kirjoituksen joukosta parhaimmat, jotka kiinnitetään avajaispäivänä Laivasillan uusiin valopylväisiin kaikkien ohikulkijoiden iloksi.

Enemmän valoa, vähemmän energiaa

Fortum ja Loviisan kaupunki järjestivät keväällä 2010 Valovaalit, jossa valittiin Loviisasta uutta valaisua kaipaava kohde. Kaupunkilaiset äänestivät voittajaksi Laivasillan suositun ulkoilureitin, jonka Fortum on nyt valaissut turvallisemmaksi ja viihtyisämmäksi. Valaistuksen uusimisen rahoitti Fortum ja ylläpidosta vastaa Loviisan kaupunki.

Kohteen valaistuksen suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota energiatehokkuuteen. Lamppujen pieni energiankulutus ja pitkä pylväsväli mahdollistavat säästöjä energiakulutuksessa. Jos valaisu olisi toteutettu kokonaisuudessaan Laivasillalla olevan vanhan valaisun mukaan, energiantarve olisi ollut 80 % enemmän kuin nyt rakennetussa valaistuksessa.

Valaisun on suunnitellut Valoa Design. Uudessa valaisussa haluttiin korostaa myös alueen historiallisia kohteita. Lähes kilometrin pituisen väylän lisäksi valossa kylpevät Onni-hinaaja sekä sektoriloistomajakka. Myös jatulintarha pääsee oikeuksiinsa uudessa valossa kevään edetessä ja lumien sulaessa. Maahan upotettavat valaisimet odottavat lumen sulamista.

Fortum
Viestintä

Lisätietoja:
Loviisan kaupunki, viestintäpäällikkö Lilian Andergård-Stenstrand, p. 040 183 5655
Fortum, projektivastaava Minna Kalavainen, p. 050 45 34058

Fortum Valovaalit

Valovaalit on konsepti, jonka Fortum toteuttaa vuosittain 1-2 paikkakunnalla yhteistyössä kaupungin/kunnan kanssa. Aiempia kohteita on ollut Tukholmassa, Espoossa ja Joensuussa. Uudella energiatehokkaalla valaisulla parannetaan kaupunkilaisten viihtyisyyttä ja turvallisuuden tunnetta.

Kuvat

Loviisan Laivasillan valaisukuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kuvaajana on mainittava Tomi Parkkonen. 

http://media.digtator.fi/digtator/tmp/007fb3bf97e27ffcb0d735a34863ef88/preview.html

Linkki on voimassa 6.4.2011 asti.

Fortum

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös nopeasti kasvavat, vapautuvat Euroopan ja Aasian energiamarkkinat. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli 6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

Lisätietoja: www.fortum.fi