Lehdistötiedote

Fortumin Säätiö jakoi apurahoja yli puolen miljoonan euron arvosta

11 maaliskuu 2011, 10:35

Fortumin Säätiön vuoden 2011 apurahojen jakotilaisuus pidettiin 10.3.2011. Tilaisuudessa jaettiin 41 uutta apurahaa yhteensä 556 000 euron arvosta. Lisäksi meneillään oleville, monivuotisille hankkeille myönnettiin apurahaa yhteensä 100 000 euron edestä. Kesäkuussa säätiön työryhmä jakaa vielä 50 000 euroa apurahoja valitsemilleen hankkeille.


Fortumin Säätiön hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja Tapio Kuula, oli erittäin tyytyväinen korkeatasoisiin apurahahakemuksiin. Kuulan mukaan säätiöllä on tärkeä rooli energia-alan laajenevan yliopistoyhteistyön ja verkottumisen kannalta.

Muutoksia säätiön toiminnassa

Fortumin Säätiö tukee luonnontieteellistä, teknillistieteellistä sekä taloustieteellistä tutkimus-, opetus- ja kehitystyötä energia-alalla. Tuen painopistealueet ovat energian tuotanto ja käyttö sekä liikenteeseen liittyvät energiaratkaisut.

Suurten muutosten edessä oleva energiatoimiala tarvitsee entistä laajempaa tutkimus- ja innovaatiotoimintaa. Tästä johtuen myös Fortumin säätiö suuntaa toimintaansa toimialan muutoksen kannalta keskeisille alueille.

Säätiön asiamiehenä vuodesta 2003 toiminut TkT Jan-Erik Österholm jää eläkkeelle 31.3.2011. Uudeksi asiamieheksi on nimetty TkT Jouni Keronen 11.3.2011 alkaen.

Jouni Kerosen apurahojen jakotilaisuudessa pitämä esitys ja lista apurahojen saajista julkaistaan myöhemmin Fortumin Säätiön internetsivuilla, osoitteessa: www.fortum.fi/saatio

Fortumin Säätiö

Lisätietoja:
Elina Kokko, viestintäpäällikkö, p. 040 733 9493