Lehdistötiedote

Fortum mukana Ilmastotalkoissa

15 maaliskuu 2011, 09:34

Fortum Oyj Lehdistötiedote 15.3.2011 Hyvä Paha Minä -peli kannustaa pieniin muutoksiin ilmaston hyväksi

Fortum Oyj
Lehdistötiedote
15.3.2011

Fortum on mukana ajatushautomo Demos Helsingin Ilmastotalkoot-kampanjassa. Kampanjan tarkoituksena on saada suomalaiset ajattelemaan elämäntapojaan ilmaston näkökulmasta.

Facebookissa pelattava Hyvä Paha Minä -peli kannustaa käyttäjää pieniin elintapamuutoksiin ilmaston hyväksi. Hyvä Paha Minä -peli on ensimmäinen suomalainen sosiaalisen median ja viihteen keinoja käyttävä kampanja, joka lupaa etuja jokaiselle, joka edes yrittää parantaa elämäntapojaan. Pelaajan tekemät valinnat näkyvät pelaajan ystäville, jotka voivat vahtia lupausten pitävyyttä ja antavat lisäpotkua peliin.

Fortum on mukana kampanjassa Fortum Kesto Tuuli -tuotteella, joka on 100 % tuulisähköä. Tuulisähkön käyttö on hyvä keino vähentää omasta kulutuksesta aiheutuvia päästöjä, sillä tuulisähkön tuotannosta ei aiheudu hiilidioksidipäästöjä. Fortumin tärkein keino ilmastonmuutoksen hillitsemisessä on hiilidioksidipäästöttömän energiantuotannon lisääminen. Fortum arpoo Hyvä Paha Minä -pelaajien kesken noin 2 000 euron arvoisen sähköavusteisen polkupyörän.

Fortum
Viestintä

Lisätietoja:
Elina Kokko, viestintäpäällikkö, Fortum, p. 040 733 9493
Laura Hyytiäinen, Demos Helsinki, p. 040 545 9006

Ilmastotalkoot
Ilmastotalkoot on Suomen suurin ilmastokampanja. Sen tavoitteena on saada suomalaiset ajattelemaan elämäntapojaan ja samalla kertoa mitä jokainen voi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ilmastotalkoot on ajatushautomo Demos Helsingin projekti. Demos Helsingin tutkimuksen keskeiset teemat ovat hyvinvointi, tulevaisuuden kaupungit ja vähähiilinen yhteiskunta. 

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös kilpaillut energiamarkkinat nopeasti kasvavissa Euroopan ja Aasian talouksissa. Vuonna 2010 Fortumin liikevaihto oli 6,3 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 10 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lisätietoja: www.fortum.fi