Lehdistötiedote

Fortumin kauppa kahdesta puolalaisesta sähkö- ja lämpöyhtiöstä päätökseen

03 tammikuu 2011, 14:50

Fortumin kauppa kahdesta puolalaisesta sähkö- ja lämpöyhtiöstä, Elektrociepłownia Zabrze S.A:sta ja Zespół Elektrociepłowni Bytom S.A.:sta, saatettiin tänään päätökseen, kun Puolan kilpailuviranomainen antoi sille hyväksyntänsä. Kaupan myötä Fortum ostaa 85 % yhtiöiden osakekannasta yhteensä noin 20,6 miljoonaa eurolla ja nimeää yhtiöt Fortum Bytom S.A:ksi ja Fortum Zabrze S.A:ksi. Yhtiöt myydään osana Puolan sähkö- ja lämpösektorin yksityistämistä.

EC Zabrze ja ZEC Bytom ovat merkittävimpiä kaukolämmöntuottajia Silesian alueella Etelä-Puolassa. Yhtiöiden yhteenlaskettu lämmönmyynti on noin 930 gigawattituntia vuodessa (GWh/a) ja sähkönmyynti noin 260 GWh/a. Polttoaineena käytetään pääosin hiiltä.

Yrityskauppa lähes kaksinkertaistaa Fortumin sähköntuotantokapasiteetin Puolassa. Sen myötä Fortum saa myös jalansijan Puolan toiseksi suurimmalla lämpömarkkinalla, jossa asuu 2,3 miljoonaa ihmistä 21 kaupungin alueella.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Mikael Lemström, Vice President, Fortum Heat Division, Poland, Puh. +48 60 490 0499
Izabela Van den Bossche, Head of Communications, Fortum Heat Division, Poland,
Puh. +48 69 220 9428