Lehdistötiedote

Fortum vihkii käyttöön uuden biopolttoaineita hyödyntävän sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksen Pärnussa, Virossa

28 tammikuu 2011, 11:00

Fortum Power and Heat Oy Lehdistötiedote 28.1.2011

Fortum Power and Heat Oy
Lehdistötiedote                                                               
28.1.2011

Fortumin uuden sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksen (CHP) vihkiäisiä vietetään tänään Pärnussa. Uusi CHP-laitos käyttää paikallisia polttoaineita, kuten haketta, teollisuuden puujätettä ja jyrsinturvetta. Sen sähköntuotantokapasiteetti on 24 megawattia ja lämmöntuotantokapasiteetti 50 megawattia. Vuosituotannon arvioidaan olevan noin 110 gigawattituntia sähköä ja 220 gigawattituntia lämpöä, mikä kattaa koko Pärnun kaukolämmön tarpeen.

"Pärnun laitos on tehokas ja ympäristömyönteinen. Kiertopetitekniikkaan perustuva kattila yhdistettynä paikallisten biopolttoaineiden hyödyntämiseen pitää laitoksen ympäristövaikutukset hyvin pieninä. Tämä on linjassa Fortumin strategian kanssa, jonka mukaan tuotannossamme pyritään mahdollisimman pieniin hiilidioksidipäästöihin" sanoo Per Langer, Fortumin Heat-divisioonan johtaja. "Olemme myös erittäin ylpeitä siitä, että Pärnun voimalaitostyömaa oli esimerkillinen työturvallisuudessa - koko rakennusaikana ei sattunut yhtään onnettomuutta, joka olisi edellyttänyt poissaoloa."

Pärnun CHP-laitos on ollut tuotantokäytössä viime vuoden marraskuusta saakka. Se on jo toinen Fortumin voimalaitos Virossa, jossa käytetään paikallisia polttoaineita. Fortum arvioi, että tulevaisuudessa vielä noin kymmenessä kaupungissa Virossa olisi mahdollisuuksia samankaltaisen mutta pienemmän voimalaitoksen toteuttamiseen.

Fortumin uusi voimalaitos on luonut 16 uutta työpaikkaa laitoksen käytössä ja työllistää välillisesti noin 300 henkeä polttoaineen hankinnassa ja muiden palveluiden tuottamisessa. Investoinnin arvo on noin 80 miljoonaa euroa.


Fortum Heat-divisioona  
Viestintä

Lisätietoja: Jaakko Vähä-Piikkiö, Fortum Heat-divisioona, Baltian liiketoiminta-alueen johtaja, puh. 050 453 2009

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös kilpaillut energiamarkkinat nopeasti kasvavissa Euroopan ja Aasian talouksissa. Vuonna 2009 Fortumin liikevaihto oli 5,4 miljardia euroa ja liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 11 000 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. www.fortum.fi