Lehdistötiedote

Fortum julkaisee suosituksen sähköautojen liittämisestä kiinteistöjen sisäiseen sähköverkkoon

17 tammikuu 2011, 15:59

Fortum Oyj Lehdistötiedote 17.1.2011

Fortum Oyj
Lehdistötiedote
17.1.2011

Fortum julkaisee suosituksen sähköautojen liittämisestä kiinteistöjen sisäiseen sähköverkkoon

Kasvava sähköautokuorma aiheuttaa lisävaatimuksia kiinteistöjen sähköverkoille lähitulevaisuudessa. Fortum julkaisee suosituksen, jonka tarkoituksena on auttaa kiinteistöyhtiöitä varautumaan tulevaisuuteen eli ladattavien sähköautojen vaikutuksiin kiinteistöjen sisäisissä sähköverkoissa. Suosituksessa otetaan kantaa sekä olemassa olevan kiinteistön sähköverkon kehittämiseen että uudisrakennuskohteen suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Suomessa ja Pohjoismaissa latausinfrastruktuuri on jo pääosin valmiina autojen lämmitysverkkojen muodossa. Sähköautojen laajamittainen käyttöönotto vaatii kuitenkin pieniä paikallisia muutoksia sekä jakeluverkkoihin että kiinteistöjen sisäisiin sähköverkkoihin.

Suositus on tehty osana CLEEN Oy:n Älykkäät sähköverkot ja Energiamarkkinat -tutkimusohjelmaa. Sähköautot, niiden verkkovaikutukset ja liitettävyys jakeluverkkoon ovat yksi tutkimusohjelman keskeisistä tutkimuspainopistealueista. Sähköautoilla on rooli sekä verkon kuormituksen kannalta tavallisena kuormana, että myöhemmin akkuteknologian kehittyessä myös sähkövarastoina.

Fortum valmistautuu sähköautojen laajamittaiseen käyttöönottoon suunnittelemalla ja toteuttamalla latausverkostoa. Lisäksi yhtiö tutkii, testaa ja toteuttaa erilaisia latauspisteitä ja maksutapoja yhdessä kumppaneidensa kanssa. Fortumin tavoitteena on tehdä ympäristömyönteiseen autoiluun siirtyminen mahdollisimman helpoksi.

Fortum
Viestintä

Lisätietoja:
Juha Matikainen, Fortum, tutkimus- ja kehityspäällikkö, p. 050 455 7219

Fortum
Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden – samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä voimalaitosten käyttö ja kunnossapito.

Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös kilpaillut energiamarkkinat nopeasti kasvavissa Euroopan ja Aasian talouksissa. Vuonna 2009 Fortumin liikevaihto oli 5,4 miljardia euroa ja liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 11 500 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. www.fortum.fi


Cleen Oy (Cluster for Energy and Environment)
CLEEN Oy on energia- ja ympäristöalan yritysten sekä tutkimuslaitosten vuonna 2008 yhdessä perustama strategisen huippuosaamisen keskittymä (SHOK). CLEEN:in tehtävänä on koota suomalaista energia- ja ympäristöalan huippuosaamista entistä kilpailukykyisemmiksi kokonaisuuksiksi. CLEEN Oy:llä on omistajina kansainvälisiä yrityksiä, jotka harjoittavat Suomessa huomattavaa energia- ja ympäristöalan T&K –toimintaa sekä kansallisesti merkittävimmät tutkimusyhteisöt. www.cleen.fi