Pörssitiedote

Fortum kirjaa voiton Hafslundin myymistä Hafslund Fibernett AS:n osakkeista

22 joulukuu 2010, 13:00

Norjalainen sähkö- ja lämpöyhtiö Hafslund ASA, josta Fortum omistaa 34,10 %, on tänään ilmoittanut myyneensä täysin omistamansa tytäryhtiön Hafslund Fibernett AS:n koko osakekannan 1 477 miljoonalla Norjan kruunulla (noin 188 milj. eurolla). Hafslund kirjaa kaupasta 900 miljoonan Norja kruunun myyntivoiton (noin 114 milj. euroa). Kauppa vaatii vielä Norjan kilpailuviranomaisen hyväksynnän ja astuu voimaan sen jälkeen. Osakemyynnin seurauksena Fortum kirjaa noin 40 miljoonan euron myyntivoiton, eli noin 0,04 euroa osaketta kohden. Voitto sisällytetään tuloslaskelman kohtaan osuus osakkuusyritysten tuloksesta vuosineljännes sen jälkeen kun Hafslund on raportoinut myyntivoiton.

Osakkuusyritystulos sisällytetään Fortumin lukuihin Hafslundin edellisen neljänneksen lukuihin perustuen, eli Hafslundin vuoden 2010 viimeisellä neljänneksellä raportoima tulos sisällytetään Fortumin vuoden 2011 ensimmäisen neljänneksen lukuihin. Ainoa poikkeus käytännöstä koskee Hafslundin omistamien, julkisesti noteerattujen REC:in osakkeiden mahdollisia myyntivoittoja tai arvonalennuksia tms., jotka Fortum sisällyttää tuloslaskelmaansa välittömästi, kun tieto on julkisesti saatavilla.

Fortum Oyj
Anne Brunila
Johtaja, Konsernin yhteiskuntasuhteet ja kestävä kehitys

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi