Lehdistötiedote

Fortum ja Venäjän energiavirasto vahvistavat energiatehokkuuteen ja innovaatioihin liittyvää yhteistyötään

10 joulukuu 2010, 15:06

Fortum Oyj
Lehdistötiedote
10.12.2010

Fortum ja Venäjän energiavirasto vahvistavat energiatehokkuuteen ja innovaatioihin liittyvää yhteistyötään Fortum ja Venäjän energiavirasto ovat allekirjoittaneet tänään aiesopimuksen energiatehokkuuteen ja innovaatioihin liittyvästä yhteistyöstä. Sopimuksen mukaan osapuolet pyrkivät yhdessä suunnittelemaan ja toteuttamaan projekteja sähkön ja lämmön yhteistuotannon, ympäristöasioiden kehittämisen ja energiatehokkuusteknologian alueella. ”Kumppanuutemme Venäjän energiaviraston kanssa antaa meille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää energiatehokkuutta ja kestävän kehityksen mukaista toimintaa Venäjällä,” sanoo johtaja Anne Brunila. "Kestävä kehitys on Fortumin strategian kulmakivi ja yhteistyö Venäjän Federaation hallituksen ja Venäjän energiaviraston kanssa tällä alueella on meille äärimmäisen tärkeää", hän korostaa. "Yhteistyön myötä voimme yhdistää voimamme erilaisissa energiatehokkuus- ja innovaatioprojekteissa ja hyödyntää molempien osapuolten kumppaniverkostoja sekä niiden laajaa kokemusta näiltä alueilta", sanoo Venäjän energiaviraston pääjohtaja Timur Ivanov. Fortum Oyj Konserniviestintä Lisätietoja: Anne Brunila, johtaja, yhteiskuntasuhteet ja kestävä kehitys, Fortum, Puh. 040 081 3952 Fortum Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Tarjoamme kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä, tehostamaan resurssien käyttöä ja varmistamaan energian saatavuuden - samalla tuotamme merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajillemme. Liiketoimintaamme on sähkön ja lämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä energia-alan asiantuntijapalvelut. Fortumin toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Venäjälle ja Itämeren alueelle. Tulevaisuudessa kasvumahdollisuuksia tarjoavat myös kilpaillut energiamarkkinat nopeasti kasvavissa Euroopan ja Aasian talouksissa. Vuonna 2009 Fortumin liikevaihto oli 5,4 miljardia euroa ja liikevoitto 1,8 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee noin 11 000 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. Lisätietoja: www.fortum.fi