Lehdistötiedote

Aiesopimus Fortumin Naantalin voimalaitoksen omistuksen uudelleenjärjestelystä

22 joulukuu 2010, 13:24

Fortum, Turun Seudun Maakaasu ja Energiantuotanto (TSME), Turun Seudun Kaukolämpö ja Turku Energia sekä Naantalin, Raision ja Kaarinan kaupungit ovat tänään allekirjoittaneet aiesopimuksen Turun seudun energiantuotannon keskittämisestä yhteen yhteisomistuksessa olevaan tuotantoyhtiöön, TSME:oon. Aiesopimuksen mukaan Fortum vuokraa Naantalin voimalaitoksen tuotantokapasiteetin TSME:lle. Tuotettu kaukolämpö myydään Turku Energialle, höyry Fortumille ja sähkö TSME:n osakkaille. Aiesopimuksessa on sovittu, että TSME:n omistuspohja tulee muodostumaan seuraavasti: Fortum (50,5 %), Turku Energia (38,5 %), Raisio (5 %), Kaarina (3 %) ja Naantali (3 %). TSME:llä on sopimuksen myötä myöhemmin mahdollisuus ostaa Naantalin voimalaitos Fortumilta. Uudelleenjärjestelystä pyritään päättämään vuoden 2011 ensimmäisellä neljänneksellä, jolloin järjestely astuisi voimaan 1.9.2011.

Turun alueen energiatuotanto perustuu nykyisin suurelta osin Fortumin Naantalin kivihiilikäyttöisen voimalaitoksen tuottamaan lämpöön ja sähköön. Voimalaitos tuottaa sähköä pohjoismaisille markkinoille noin 1 000 gigawattituntia (GWh), höyryä teollisuusasiakkaille noin 600 GWh ja kaukolämpöä Turun Seudun Kaukolämpö Oy:n lämmönsiirtoverkkoon noin 1500 GWh vuodessa. Laitos on ollut toiminnassa jo 50 vuotta ja sen uusiminen on ajankohtaista lähivuosina. Aiesopimuksen mukaan TSME vastaa uuden energiaratkaisun luomisesta Turun seudulle.

Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Jouni Haikarainen, johtaja, Heat-divisioona, Suomi, puh. 040 709 5690