Lehdistötiedote

Fortum suunnittelee Imatran voimalaitoksen asuntoalueen ja sen ympäristön kehittämistä

29 syyskuu 2010, 09:00

Fortum Oyj
Lehdistötiedote
29.9.2010

Fortum suunnittelee Imatran voimalaitoksen asuntoalueen ja sen ympäristön kehittämistä Fortum suunnittelee Imatran voimalaitoksen asuntoalueen ja sen ympäristön kehittämistä yhteistyössä Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksen ja Imatran kaupungin kanssa. Suunnittelualue käsittää noin 30 hehtaarin alueen Imatrankosken kaupunkikeskuksen läheisyydessä. Syksyn 2010 aikana laaditaan vaihtoehtoisia suunnitelmia maankäytön tehostamiseksi ja haetaan suuntaviivaa tuleville toiminnoille. Tavoitteena on saada vuoden 2011 aikana maankäyttöluonnos, jonka mukaan alueelle saataisiin houkuttelevaa täydennysrakentamista. Syksyn kehitystyössä on mukana noin 20 valmistumisvaiheessa olevaa arkkitehtiopiskelijaa, joista noin puolet tulee ulkomailta. Mukana on lisäksi viisi kokenutta arkkitehtiopettajaa. Ryhmän tehtävänä on inventoida nykytilanne sekä ideoida alueen tulevaa konseptia ja mahdollisuuksia. Tavoitteena on vanhoja arvoja kunnioittava ja viihtyisä, mutta innovatiivinen alue, joka sopii Imatran kaupunkikuvaan. Alue on Fortumille tärkeä jo historiallisen merkityksensä vuoksi. Fortum, aiemmalta nimeltään Imatran Voima Oy, perustettiin vuonna 1932 hallinnoimaan ja käyttämään Imatrankosken vesivoimalaitosta. Aikaisemmin Fortumin alueita on Imatralla ollut kehittämässä mm. suomalainen arkkitehti Aarne Ervi, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Fortum Oyj Konserniviestintä Lisätietoja: Mikko Tavastila, Senior Manager, Fortum puh. 050 45 25796 Antti Ahlava, arkkitehti SAFA Antti Ahlava, Aalto-yliopisto, puh. 050 324 1179 Kuva alueesta on ladattavissa 28.10.2010 asti: http://media.digtator.fi/digtator/tmp/ff2f48d4e827dc9de90bcc42f600abb5/preview.h tml