Lehdistötiedote

Fortumin Meri-Porin voimalaitoksen tuotantokapasiteettiosuuden vuokraus päättyy

07 kesäkuu 2010, 15:31

Fortum Oyj
Lehdistötiedote
7.6.2010

Fortumin Meri-Porin voimalaitoksen tuotantokapasiteettiosuuden vuokraus päättyy Fortumin 308 megawatin tuotantokapasiteettiosuus Meri-Porin voimalaitoksella palautuu takaisin yhtiön omaan käyttöön 1.7.2010. Fortumin osuus on ollut vuokrattuna 1.1.2007 alkaen. Tuotantokapasiteettiosuuden määräaikainen vuokraaminen oli yksi Suomen Kilpailuviraston edellyttämistä ehdoista, joilla se hyväksyi Fortumin E.ON Finland -kaupan kesällä 2006. Fortumin ja Teollisuuden Voima Oy:n yhteisesti omistaman Meri-Porin lauhdevoimalaitos sijaitsee Porin Tahkoluodossa. Voimalaitos otettiin käyttöön vuonna 1993, ja se on yksi maailman vähäpäästöisimmistä ja tehokkaimmista hiilivoimalaitoksista. Laitoksen koko sähköntuotantokapasiteetti on 565 megawattia. Fortum Oyj Konserniviestintä Lisätietoja: Vesa Maso, yksikön päällikkö, Technology & Thermal, Nuclear & Thermal, Fortum Power-divisioona, puh. 040 830 7859