Lehdistötiedote

Fortumin vikailmoituspalvelu uudistuu

05 toukokuu 2010, 13:13

Fortum Power and Heat Oy
Lehdistötiedote
5.5.2010

FORTUMIN VIKAILMOITUSPALVELU UUDISTUU Fortumin sähkö-, kaukolämpö- ja maakaasuasiakkailla on nyt yhteinen vikailmoitusnumero. Maksuton vikailmoitusnumero 0800 1 95011 toimii vuorokauden ympäri. Sähkönjakelun häiriöt postinumeronvalinnalla Sähkönjakelun osalta puhelinnumero ei muutu, mutta palvelu uudistuu. Uudessa palvelussa asiakas näppäilee postinumeronsa puhelimeensa, minkä jälkeen järjestelmä kertoo tuolla postinumeroalueella mahdollisesti olevista sähkönjakelun häiriöistä. Tiedotteen jälkeen puhelu yhdistyy asiakaspalveluun, jonne voi halutessaan ilmoittaa tiedossa olevan vikapaikan. Palvelun voi myös valita ruotsinkielisenä. Uuden palvelun myötä asiakas saa ajantasaista tietoa oman alueensa sähkönjakelun häiriöistä aikaisempaa nopeammin. Vanhassa järjestelmässä häiriötilanteesta kertovat nauhoitteet saattoivat laajoissa häiriötilanteissa venyä pitkiksi, kun yhden valikon takana oli laajoja maantieteellisiä alueita. Kaukolämpö- ja maakaasuasiakkaille maksuton vikapalvelu Kaukolämpö- ja maakaasuasiakkailla on aikaisemmin ollut käytössä alueelliset ja maksulliset vikailmoitusnumerot. Uudistuksen myötä vikapalvelu paranee ja se muuttuu maksuttomaksi. Kaikilla kaukolämpö- ja maakaasualueilla on otettu käyttöön otetut nauhoitteet, jotka kertovat kyseisen alueen keskeytyksen kohteesta, syystä ja sen kestosta. Tiedotteen jälkeen puhelu yhdistyy valvomoon, jonne voi ilmoittaa tiedossa olevan kaukolämmön vuotopaikan tai ilmoittaa jakeluhäiriöstä. Sähkön, kaukolämmön- ja maakaasun jakelukeskeytykset löytyvät myös internet-sivuilta www.fortum.fi Fortumin kaukolämpö- ja maakaasuasiakkaita palvelee myös uusi karttapalvelu internetissä. Kaukolämpöä ja maakaasua koskevat keskeytykset löytyvät kartalta punaisella merkittynä. Kartalla näkyy myös tieto suunnitellun keskeytyksen kohteesta, syystä ja kestosta. Karttapalvelu löytyy osoitteesta www.fortum.fi/kaukolampohairio Sähköverkon tilaa voi seurata osoitteessa www.fortum.fi/vikapaivystys. Palvelu näyttää sekä sähkönjakelun häiriöt että sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta johtuvat työkeskeytykset. Fortum Distribution Fortum, Heat Viestintä Lisätiedot Sähkönsiirto: käyttökeskuksen päällikkö Kimmo Vainiola, puh. 040 709 5257 Kaukolämpö ja maakaasu: projektipäällikkö Lotta Laxén, puh. 040 709 5548