Pörssitiedote

Fortum Oyj:n hallituksen jäsenehdokkaat vuodelle 2010

02 helmikuu 2010, 09:00

Fortum Oyj Pörssitiedote 2.2.2010 klo 9.00 EET

Fortum Oyj:n yhtiökokous päätti 7.4.2009 asettaa kolmen suurimman osakkeenomistajan edustajista koostuvan osakkeenomistajien nimitysvaliokunnan valmistelemaan hallituksen jäseniä ja hallituspalkkioita koskevat ehdotukset seuraavalle varsinaiselle yhtiökokoukselle. Osakkeenomistajien nimitysvaliokunta on 1.2.2010 pidetyssä kokouksessa päättänyt ehdottaa Fortum Oyj:n varsinaiselle yhtiökokoukselle, joka on suunniteltu pidettävän 25.3.2010, että hallitus koostuu seitsemästä jäsenestä ja ehdottaa tulevaksi toimikaudeksi seuraavia hallituksen jäseniä:

Uudelleen valittaviksi: Matti Lehti, puheenjohtajaksi Sari Baldauf, varapuheenjohtajaksi Esko Aho, jäseneksi Ilona Ervasti-Vaintola, jäseneksi Birgitta Johansson-Hedberg, jäseneksi Christian Ramm-Schmidt, jäseneksi

Uudeksi jäseneksi: Joshua Larson, jäseneksi

Fortum Oyj:n osakkeenomistajien nimitysvaliokunta päätti esittää Fortum Oyj:n yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenille maksettavat palkkiot pysyvät samoina kuin vuonna 2009, ja ovat seuraavat: Puheenjohtajalle, 66 000 euroa/vuosi Varapuheenjohtajalle, 49 200 euroa/vuosi Jäsenille, 35 400 euroa/vuosi Kokouspalkkio, 600 euroa/kokous

Kokouspalkkio maksetaan myös valiokuntien kokouksista, ja se maksetaan kaksinkertaisena Suomen ulkopuolella Euroopassa asuvalle ja kolminkertaisena muualla Suomen ulkopuolella asuvalle hallituksen jäsenelle. Lisäksi korvataan matkakulut yhtiön matkustussäännön mukaisesti.

Fortum Oyj
Anne Brunila, johtaja, yhteiskuntasuhteet ja kestävä kehitys

Lisätietoja:
Pekka Timonen, osakkeenomistajien nimitysvaliokunnan puheenjohtaja, puh. 09 1602 3000

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.fi

Liite: CV

Joshua Larson

s. 1966

Koulutus: Kansainvälisten suhteiden maisteri (Columbia University in the City of New York), Venäjän kielen kandidaatti (The University of Texas at Austin)

Päätehtävä: Yksityinen sijoittaja ja konsultti

Merkittävimmät aiemmat tehtävät: IFC Alemar, CEO, Senior Managing Director The Carlyle Group, Managing Director, Moskova Morgan Stanley, Executive Director, Venäjän toimintojen johtaja, Moskova Goldman Sachs International, johtaja, Co-Head of Russian Business, Lontoo ja Moskova