Lehdistötiedote

Fortum Puolan sähkömarkkinoille

16 joulukuu 2009, 13:00

Fortum Oyj
Lehdistötiedote
16.12.2009

Fortum Puolan sähkömarkkinoille Fortum on käynnistänyt sähkön kaupankäyntitoiminnan Varsovassa, Puolassa. Ensimmäinen kauppa Puolan sähkömarkkinalla poee-pörssissä tehtiin keskiviikkona 9. joulukuuta. Toimintojen käynnistämisellä Fortum ennakoi uuden sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksensa (CHP) valmistumista vuonna 2010 Częstochowassa, Puolassa. Valmistuttuaan, biomassalla ja hiilellä toimivan laitoksen sähköntuotantokapasiteetti on 65 megawattia ja lämmöntuotantokapasiteetti 120 megawattia. Kaikki Częstochowan CHP-laitoksella tuotettu sähkö myydään pörssiin. “Puolan sähkömarkkinan kehitys on Fortumille kiinnostava ja uuden CHP-laitoksen valmistuminen Częstochowassa tarjoaa luontevan tilaisuuden lähteä mukaan markkinalle. Uskomme, että Fortum voi uusilla markkinoilla käyttää hyväkseen osaamista, jota se on pohjoismaisella sähkömarkkinalla toimiessaan hankkinut”, sanoo Pirja Heiskanen, johtaja, Trading and Industrial Intelligence, Fortum. Fortum laajensi lämpöliiketoimintaansa Puolaan vuonna 2003 ja on hankkinut sieltä useita kaukolämpöyhtiöitä viime vuosien aikana. Tällä hetkellä Fortum omistaa maassa noin 50 lämpölaitosta ja sillä on kaukolämpöverkkoja yli 40 paikkakunnalla. Suurimmat verkot ovat Wroclawin, Częstochowan ja Plockin kaupungeissa. Vuonna 2008 Fortumin lämmön myynti Puolassa oli 3,6 TWh. Fortum Oyj Konserniviestintä Lisätietoja: Pirja Heiskanen, johtaja, Trading and Industrial Intelligence, Fortum Oyj, puh.050 45 36314, pirja [piste] heiskanen [ät] fortum [piste] com