Lehdistötiedote

Kohonneet kustannukset nostavat kaukolämmön hintaa Inkoon, Veikkolan ja Saaren alueilla

25 marraskuu 2009, 12:02

Fortum Power and Heat Oy
Lehdistötiedote
25.11.2009

KOHONNEET KUSTANNUKSET NOSTAVAT KAUKOLÄMMÖN HINTAA INKOON, VEIKKOLAN JA SAAREN ALUEILLA Fortum tuottaa alueilla tarvittavan kaukolämmön pääasiassa raskaalla polttoöljyllä, jonka hintataso on noussut. Samanaikaisesti myös kaukolämpöverkon ylläpitokustannukset ovat kohonneet. Kustannustason kohoamisen takia, Fortum korottaa Inkoon, Veikkolan ja Saaren alueilla kaukolämmön perusmaksua 5 % ja energiamaksua 4,1 %. Muutos tarkoittaa kaukolämmön kokonaishinnassa 4,3 % keskimääräistä nousua 1.1.2010 alkaen. Fortum tarkistaa hintojaan myös useilla muilla kaukolämmön jakelualueillaan Suomessa. Muutokset vaihtelevat paikkakunnittain riippuen muun muassa lämmön tuotannossa käytetystä polttoaineesta ja tarvittavista investoinneista. Fortum toimittaa kaukolämpöä noin 20 paikkakunnalla Suomessa. Suurimmat kaukolämpöverkot sillä on Espoossa ja Joensuussa . Asiakkaille kerrotaan muutoksista tarkemmin kirjeitse marraskuun aikana. Tammikuun alusta voimaantulevat hinnat löytyvät myös Fortumin internet-sivuilta www.fortum.fi. Fortum, Lämpö-divisioona Viestintä Lisätiedot: Kristian Rehnström, kehityspäällikkö, Fortum, Lämpö-divisioona, Suomi, GSM 050 453 4271 Jussi Ojanen, myyntijohtaja, Fortum, Lämpö-divisioona, Suomi, GSM 050 453 6801