Lehdistötiedote

Kaukolämpöinvestoinnit valmistuvat Joensuussa

25 marraskuu 2009, 12:04

Fortum Power and Heat Oy
Lehdistötiedote
25.11.2009

KAUKOLÄMPÖINVESTOINNIT VALMISTUVAT JOENSUUSSA Fortumin uusi biopolttoaineita hyödyntävä lämpölaitos on otettu käyttöön Joensuussa. Uuden laitoksen ansiosta kaukolämmön tuotannon päästöt vähenevät alueella entisestään. Kaukolämmön kokonaishintaa investoinnit nostavat 1.1.2010 alkaen noin 2,9 %. Uudella lämpölaitoksella tuotetaan vuosittain kaukolämpöä noin 70 gigawattituntia (GWh), joka vastaa noin 4 500 kaukolämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta. Lämpölaitos käyttää polttoaineinaan turvetta (20 %) ja biopolttoaineita (80 %) kuten metsähaketta, kuorta, purua ja ruokohelpiä. Lähes kaikki polttoaine on peräisin Pohjois-Karjalan alueelta. Lämpölaitosinvestoinnin vuoksi pääoma- ja käyttökustannukset kaukolämmön tuotannossa nousevat. Tämä nostaa kaukolämmön perusmaksua 14,5 %, kaukolämmön energiamaksun pysyessä ennallaan. Kaukolämmön kokonaishinnassa muutos tarkoittaa 2,9 %:n keskimääräistä nousua. Fortum tarkistaa hintojaan myös useilla muilla kaukolämmön jakelualueillaan Suomessa. Muutokset vaihtelevat paikkakunnittain riippuen muun muassa lämmön tuotannossa käytetystä polttoaineesta ja investoinneista. Fortum toimittaa kaukolämpöä noin 20 paikkakunnalla Suomessa. Suurimmat kaukolämpöverkot sillä on Espoossa ja Joensuussa. Asiakkaille kerrotaan muutoksista tarkemmin kirjeitse marraskuun aikana. Tammikuun alusta voimaantulevat hinnat löytyvät myös Fortumin internet-sivuilta www.fortum.fi. Fortum, Lämpö-divisioona Viestintä Lisätiedot: Timo Partanen, aluejohtaja, Fortum , Lämpö-divisioona, Suomi, GSM 050 454 7200 Kristian Rehnström, kehityspäällikkö, Fortum, Lämpö-divisioona, Suomi, GSM 050 453 4271