Pörssitiedote

Fortum kommentoi mediakeskustelua venäläisen tytäryhtiönsä TGC-10:n kirjanpitoarvosta

22 huhtikuu 2009, 17:01

Fortum Oyj
Pörssitiedote
22.4.2009 klo 17.00 EET

Fortum kommentoi mediakeskustelua venäläisen tytäryhtiönsä TGC-10:n kirjanpitoarvosta Suomalaisessa lehdistössä on virinnyt aktiivinen keskustelu siitä, että Fortum joutuisi tekemään alaskirjauksia Venäjän liiketoiminnoistaan. Fortum soveltaa tilinpäätöksessään kansainvälisiä IFRS-tilinpäätösstandardeja. Niiden mukaan taseeseen merkittyjen omaisuuserien arvoja verrataan omaisuuserillä tulevaisuudessa kerrytettävissä olevia rahamääriä vastaan. Viimeksi 5. helmikuuta 2009 Fortum julkisti vuoden 2008 tilinpäätöstiedotteen, jossa sen taseen kirjanpitoarvot oli testattu tilinpäätösstandardien mukaisesti. Fortumin tiedossa ei ole mitään seikkaa, joka olisi muuttanut helmikuussa taseeseen kirjattujen Venäjän liiketoimintojen omaisuuserien arvoja normaaleja valuuttakurssimuutoksia lukuun ottamatta. Venäjän sähköreformi on edennyt odotusten mukaisesti. TGC-10:n liiketoiminta ja sen integroiminen osaksi Fortumia on edennyt niin ikään alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti. Fortum Oyj Maria Romantschuk Viestintäjohtaja Lisätietoja: Mika Paloranta, sijoittajasuhdejohtaja, puh. 050 45 24138 Jakelu: NASDAQ OMX Helsinki Keskeiset tiedotusvälineet www.fortum.fi