Lehdistötiedote

Fortum ja Suomen luonnonsuojeluliitto järjestävät katiskanvaihtotapahtuman

29 huhtikuu 2009, 13:48

Fortum Oyj
Lehdistötiedote
29.4.2009

Fortum ja Suomen luonnonsuojeluliitto järjestävät katiskanvaihtotapahtuman Enonkosken Ihamaniemessä 2.5.2009 Saimaannorppa on yksi maapallon harvinaisimmista ja uhanalaisimmista nisäkkäistä. Pahimpia uhkia sille on poikasten verkkokuolleisuus erityisesti keväällä ja varhaiskesällä, jolloin kuutit aloittelevat itsenäistä elämää. Saimaannorpan elinalueella kalastetaan verkoilla, mikä on kuuteille hengenvaarallista. Suomen luonnonsuojeluliitto ja Fortum järjestävät katiskanvaihtotapahtuman saimaannorpan suojelemiseksi Enonkosken Ihamaniemessä. Tapahtumassa paikalliset Ihamaniemen ja Pyylin osakaskuntien kalastajat voivat vaihtaa vanhat verkkonsa Fortumin lahjoittamaan norppaturvalliseen katiskaan. Saimaalla kalaverkkoihin menehtyy vuosittain pari - kolmekymmentä norppaa. Suurimmassa vaarassa joutua verkkoon ovat pienet norpanpoikaset eli kuutit. Jäiden lähdettyä ja emän vieroitettua kuutit ne liikkuvat syntymäpaikoiltaan pitkiäkin matkoja ja ovat suuressa vaarassa joutua verkkoihin. Katiskakalastuksella tämä vaara vähenee selvästi. Katiskanvaihtotapahtumassa Ihamaniemen ja Pyylin osakaskuntien jäsenillä on mahdollisuus tehdä henkilökohtainen päätös pidättäytyä verkkokalastuksesta tänä keväänä 30.6. asti ja ensi keväänä 15.4.-30.6. välisenä aikana, ja näin suojella uhanalaista saimaannorppaa. Katiskanvaihtotapahtuma järjestetään Enonkosken Ihamaniemen ja Heinäveden Pyylin osakaskuntien jäsenille lauantaina 2.5.2009 klo 12.00, Ihamaniemen maamiesseurantalolla, osoite: Ihamaniementie 861, 58180 Ihamaniemi. Fortum Oyj Konserniviestintä Lisätietoja: Kaarina Tiainen - aluepäällikkö, saimaannorppakoordinaattori Suomen luonnonsuojeluliitto ry Puh. 050 530 32706 kaarina [piste] tiainen [ät] sll [piste] fi Jukka Asikainen - Ihamaniemen osakaskunnan puheenjohtaja Puh. 044 5255 323 loma [piste] asi [ät] gmail [piste] com Osmo Asikainen - Pyylin osakaskunnan puheenjohtaja Puh. 0400 183 443 p [piste] osakaskunta [ät] gmail [piste] com Minna Kalavainen - projektivastaava Fortum Oyj Puh. 050 453 4058 minna [piste] kalavainen [ät] fortum [piste] com