Lehdistötiedote

Fortum uudistaa hinnoitteluaan - sähkön myyntihinta laskee 1.4.2009 alkaen

23 helmikuu 2009, 12:00

Fortum Markets Oy
Lehdistötiedote
23.2.2009

Fortum uudistaa hinnoitteluaan - sähkön myyntihinta laskee 1.4.2009 alkaen Sähköä myyvä Fortum Markets uudistaa toistaiseksi voimassa olevien Kesto-yleissähkösopimustensa hinnoittelua huhtikuun alusta. Uudessa hinnoittelumallissa sopimusten hinnat päivitetään neljä kertaa vuodessa. Näin yksityisasiakkaiden sähkön hinta seuraa entistä kiinteämmin pohjoismaisen sähköpörssi Nord Poolin tukkuhintaa. Sähkön tukkuhinnat Nord Poolissa ovat laskeneet viime kuukausina, minkä seurauksena Fortum Kesto -asiakkaiden sähkön myyntihinta laskee 1.4.2009 alkaen. Asiakasryhmästä riippuen hinnanlasku on 3-13 %. Keskimäärin hinnanlasku asiakkaille on 11 %. ”Uudistuksen ansiosta hinta on asiakkaan tiedossa aina seuraavalle kolmen kuukauden jaksolle. Näin asiakas voi paremmin ennakoida omia kuukausittaisia menojaan. Hintaturvallisuutta ja säännöllisyyttä lisää myös se, että hinnanmuutosten ajankohdat ovat nyt etukäteen tiedossa”, kertoo Fortum Marketsin myyntijohtaja Jukka Toivonen. Muiden raaka-aineiden tapaan myös sähkön tukkuhinta kansainvälisillä markkinoilla vaihtelee välillä voimakkaastikin. Yksityisasiakkaiden sähkön hinnalla on uuden hinnoittelumallin myötä entistä selkeämpi ja nopeampi kytkentä tukkusähkön hintaan, ja asiakas voi itsekin helposti seurata tukkusähkön hinnankehitystä Nord Poolin tai Fortumin internetsivuilla. ”Fortum Kesto on suosituin sähkösopimuksemme, mutta asiakkaat ovat kaivanneet sen hinnoitteluperusteisiin ja hinnanmuutoksiin lisää selkeyttä ja säännöllisyyttä. Tähän palautteeseen olemme nyt reagoineet. Uudistimme yö- ja kausisähköasiakkaidemme hinnoittelun jo aiemmin. Nyt kaikki Fortum Kesto -asiakkaamme pääsevät hyötymään uudesta joustavasta hinnoittelumallista”, sanoo Jukka Toivonen. Asiakkaat saavat kirjeen hintapäivityksestä ja sen vaikutuksesta sähkölaskuunsa lähipäivinä. Seuraava hintapäivitys on nyt alkavan käytännön mukaisesti 1.7.2009. Fortum Kesto -asiakkaiden sähkö on aina ympäristömerkittyä Norppasähköä, jonka tuotannosta ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Fortum Markets Viestintä Lisätietoja: Myyntijohtaja Jukka Toivonen, puh. 050 45 36729 Asiakkuuspäällikkö Timo Liiri, puh. 050 45 36461 Viestintäjohtaja Sonja Varpasuo, puh. 040 560 7557 www.nordpool.com