Lehdistötiedote

Kaukolämmön hinta nousee vuoden alusta

24 marraskuu 2008, 13:00

Fortum Heat
Lehdistötiedote
24.11.2008

KAUKOLÄMMÖN HINTA NOUSEE VUODEN ALUSTA Kaukolämmön hinta nousee Joensuussa 1.1.2009 alkaen keskimäärin 8,8 %. Hinnanmuutoksen syynä on pääasiassa polttoaineitten markkinahintojen nousu. Myös kaukolämpöverkon ylläpitokustannukset ovat nousseet. "Joensuussa tarvittava kaukolämpö tuotetaan enimmäkseen turpeella ja biopolttoaineilla. Turpeen ja biopolttoaineitten markkinahinnat ovat nousseet vuoden 2007 tasosta kymmeniä prosentteja. Huonojen keruuolosuhteitten takia turpeesta on myös suoranainen pula. Siksi joudumme Joensuussa tulevana talvikautena varautumaan kaukolämmön tuottamiseen myös öljyllä", toteaa aluejohtaja Timo Partanen Fortumin lämpöliiketoiminnasta. Asiakkaille kerrotaan muutoksista tarkemmin kirjeitse marraskuussa. Tammikuun alusta voimaantulevat hinnat löytyvät myös Fortumin internet-sivuilta marraskuun loppuun mennessä. Fortum Heat Viestintä Lisätiedot: Timo Partanen, aluejohtaja, Fortum Heat Suomi, puh. 050 45 47200 Jakelu: Karjalainen, Karjala, Karjalan Maa, Karjalan Heili, Yle Pohjoiskarjalan radio