Lehdistötiedote

Maakaasun jakelu alkaa Kolmenkulman yritysalueella Nokialla

13 lokakuu 2008, 12:00

Fortum Heat
Lehdistötiedote
13.10.2008

Maakaasun jakelu alkaa Kolmenkulman yritysalueella Nokialla Lokakuun alussa alkoi Nokialla maakaasun jakelu. Fortum on rakentanut uutta maakaasuverkostoa lähes neljä kilometriä Pitkäniemestä Kankaantaan yritysalueelle. Ensimmäinen maakaasuasiakas on nokialainen Molok Oy. Maakaasun jakelu pyritään ulottamaan koko Kolmenkulman yritysalueelle. Maakaasun hyvinä puolina ovat toimitusvarmuus ja helppokäyttöisyys. Lisäksi se on ympäristömyötäinen vaihtoehto joka kuormittaa ympäristöä merkittävästi vähemmän kuin öljy. Kaukolämmön ja maakaasun myötä yritysalueen vetovoimaisuus lisääntyy merkittävästi. Kaukolämmön ja maakaasun saaminen alueelle on ilmastonmuutoksen kannalta positiivinen asia ja Nokian ilmastostrategian mukainen vaihtoehto, toteaa Nokian kaupungin elinkeinopäällikkö Henry Moisio. Molok on jätteiden syväkeräysmenetelmän kehittänyt yhtiö, joka toimii Nokialla. Molok-säiliöitä markkinoidaan maailmanlaajuisesti kattavan edustajaverkoston avulla. Molokilla on runsaat 50 työntekijää ja kaikkien Molok-yhtiöiden liikevaihto oli vuonna 2007 yhteensä 50 miljoonaa euroa. Fortum Heat Viestintä Lisätiedot Toimitusjohtaja Jukka Blom, Molok Oy, puh. 050 4087 690 Elinkeinopäällikkö Henry Moisio, Nokian kaupunki, puh. 03 - 331 88211 Aluejohtaja Timo Paukkio, Fortum Heat, puh. 050 452 6150