Pörssitiedote

Fortumin TGC-10:n vähemmistöosakkaille tekemän ostotarjouksen lopullinen tulos selvillä lokakuun lopussa

15 lokakuu 2008, 09:00

Fortum Oyj
Pörssitiedote
15.10.2008 klo 09.00 EET

Fortumin TGC-10:n vähemmistöosakkaille tekemän ostotarjouksen lopullinen tulos selvillä lokakuun lopussa Fortum teki TGC-10:n vähemmistöosakkaille lunastusvelvollisuuden mukaisen ostotarjouksen yhtiön koko osakekannasta huhtikuussa 2008. Syyskuun lopussa Fortumin omistusosuus TGC-10:stä oli yli 93 % mukaan lukien osakkeet, jotka omistaa TGC-10:n täysin omistama tytäryhtiö. Fortum oli syyskuun loppuun mennessä maksanut 440 miljoonaa euroa lunastusvelvollisuuteen liittyvistä osakeostoista. Osakejärjestelyt ovat vielä kesken ja ostotarjouksen lopullinen tulos tiedetään ja julkaistaan viimeistään lokakuun 2008 loppuun mennessä, jolloin Fortumin on raportoitava ostotarjouksen tuloksesta Venäjän viranomaisille. Jos Fortumin omistusosuus TGC-10:ssä nousee yli 95 %:n, Fortum voi pakkolunastaa jäljelle jääneet TGC-10:n osakkeet. Pakkolunastus vaatii kuitenkin Venäjän viranomaisen päätöksen. Fortum Oyj Maria Romantschuk viestintäjohtaja Lisätietoja: Kari Kautinen, johtaja, Fortum Oyj, +358 10 453 2174 Jakelu: NASDAQ OMX Helsinki Keskeiset tiedotusvälineet www.fortum.fi