Pörssitiedote

Fortum myy osuutensa Jyväskylän Energiantuotanto Oy:stä

22 lokakuu 2008, 08:00

Fortum Oyj
Pörssitiedote
22.10.2008 klo 8.00 EET

Fortum myy osuutensa Jyväskylän Energiantuotanto Oy:stä Fortum ja Jyväskylän Energia (JE) ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Fortum myy 60 % osuutensa Jyväskylän Energiantuotanto Oy:ssä (JYT) Jyväskylän Energialle. JE omistaa yhtiöstä tällä hetkellä 40 %. Fortum myy omistamansa osakkeet noin 40 miljoonalla eurolla. Kaupan myötä myydään myös voimalaitoksen maa-alue, kaikki osakkeisiin liittyvä liiketoiminta ja muu omaisuus JE:lle. Fortum kirjaa kaupasta aiheutuvan myyntivoiton vuoden 2008 viimeisen neljänneksen tulokseensa. Kauppa tulee voimaan 1.1.2009. JYT myy tuottamansa lämmön ja sähkön omistajilleen näiden kesken sovituilla periaatteilla. Yhtiön sähköntuotantokapasiteetti on 115 megawattia (MW), kaukolämpökapasiteetti 610 MW ja höyryntuotantokapasiteetti 110 MW. Liiketoiminnan myynti on osa Lämpö-segmentin toimintojen kehittämistä, jolla halutaan varmistaa segmentin pitkäaikainen kannattavuus. Pääosa Fortumin paikallisesta voimalaitoshenkilöstöstä, noin 70 henkilöä, siirtyy kaupan myötä JYT:n palvelukseen. Fortum Oyj Maria Romantschuk viestintäjohtaja Lisätiedot: Timo Karttinen, kehitysjohtaja, Fortum Oyj, puh. 050 453 6555