Lehdistötiedote

Fortum rakentaa uuden hakelämpölaitoksen Hankoon

03 syyskuu 2008, 13:00

Fortum Oyj
Lehdistötiedote
3.9.2008

Fortum rakentaa uuden hakelämpölaitoksen Hankoon Fortum ja Genencor International Oy ovat sopineet uusiutuvaa hakepolttoainetta hyödyntävän lämpölaitoksen rakentamisesta Genencorin tehtaan yhteyteen Hangossa. Laitoksen lämmöntuotantoteho tulee olemaan 18 megawattia (MW). Lämpölaitos tuottaa teollisuushöyryä Genencorille ja kaukolämpöä Hangon kaupungin kaukolämpöverkkoon. Lämpölaitos valmistuu käyttöön vuoden 2009 loppuun mennessä. Uusi lämpölaitos rakennetaan vastaamaan teollisuuden energiatarpeita ja kaukolämmön kysynnän kasvua Hangon alueella. Se käyttää polttoaineenaan kotimaisia uusiutuvia biopolttoaineita, jotka korvaavat nykyistä raskasta polttoöljyä käyttävää energiantuotantoa. Investoinnin ansiosta voimalaitoksen höyryn ja lämmöntuotannon hiilidioksidipäästöt (CO2) alenevat 90 % vuodessa. ”Genencorissa ymmärrämme kestävän kehityksen edellyttävän tasapainoa ihmisten tarpeiden ja luonnon välillä. Tämän tasapainon säilyttämiseksi pyrimme valmistamaan turvallisia tuotteita ja samalla kehitämme jatkuvasti toimintaamme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Uuden kotimaista haketta käyttävän lämpölaitoksen ansiosta tuotteidemme elinkaaren hiilidioksidijalanjälki pienenee ”, sanoo tehtaanjohtaja Antti Kosola Genencorilta. "Yhdistämällä teollisuuden ja Hangon kaupungin kaukolämmön energiatarpeet saavutetaan ratkaisu, jossa eri energiavirtoja voidaan hyödyntää laajasti Hangon kaupungin alueella. Säästämme luonnonvaroja ja käytämme energiaa vastuullisesti", sanoo projektista vastaava Esa Mörsky Fortumista. Fortum haluaa olla edelläkävijä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja luonnonvaroja säästävästi ja tehokkaasti hyödyntävässä toiminnassa. Fortum tarjoaa ympäristömyötäisiä tuotteita ja palveluita auttaakseen asiakkaita saavuttamaan omat ympäristötavoitteensa. Fortum Oyj konserniviestintä Lisätiedot: Aluepäällikkö Esa Mörsky, Fortum Heat, puh. 050 4525377 Tehtaanjohtaja Antti Kosola, Genencor International Oy, puh. 040 8336071