Lehdistötiedote

LOVIISAN YDINVOIMALAITOKSEN VUOSIHUOLTO ALKAA

07 elokuu 2008, 14:45

Fortum Power and Heat
Lehdistötiedote
7.8.2008 klo 14.45 EET

LOVIISAN YDINVOIMALAITOKSEN VUOSIHUOLTO ALKAA Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen ykkösyksikkö pysäytetään lauantaina 9. elokuuta vuosihuoltoa varten. Yksiköllä on vuorossa neljän vuoden välein toistuva laaja tarkastusvuosihuolto. Aikataulullisesti merkittävimmät työt liittyvät reaktoripaineastian ja reaktorin sisäosien tarkastuksiin. Yksiköllä tehdään myös lukuisia isoja korjaus- ja muutostöitä, kuten ykkösturbiinin päägeneraattorin staattorin vaihto, joka aloitettiin jo tiistaina 5.8. Mittavan ja monivuotisen automaatiouudistuksen asennuksia on jo aloitettu kesän aikana. Vuosihuollossa ykkösyksiköllä liitetään uuteen automaatiojärjestelmään sellaisia prosessijärjestelmiä, joita ei voimalaitoksen käynnin aikana voida asentaa. Automaatiojärjestelmän vaihtaminen analogisesta digitaaliseen on jaettu useampaan vaiheeseen ja jatkuu tulevissa vuosihuolloissa aina vuoteen 2014 saakka. Kakkosyksikön vuosihuolto alkaa ykkösyksikön käynnistyksen jälkeen syyskuun loppupuolella. Kakkosyksiköllä on tänä vuonna lyhyt vuosihuolto, jossa normaalin huollon ja polttoaineen vaihdon lisäksi merkittävimpiä töitä ovat höyrystimien tarkastukset. Myös suuret merivesiputket tarkastetaan ja huolletaan. Vuosihuoltoon osallistuu Loviisan voimalaitoksen 460 työntekijän lisäksi kunnossapidon ja tarkastusalan ammattilaisia 80 yrityksestä noin 950. Henkilöistä 150 saapuu mm. Saksasta, Unkarista, Venäjältä, Slovakiasta ja Espanjasta. Molempien yksiköiden vuosihuollot ovat suunnitelmien mukaan ohi lokakuun puolivälissä. Hyvin ja laadukkaasti tehdyt vuosihuollot takaavat voimalaitokselle turvallisen ja häiriöttömän tuotantojakson. Viime vuonna Loviisan voimalaitos tuotti sähköä yli 8 terawattituntia, joka riittää kattamaan noin 400 000 sähkölämmitteisen omakotitalon kulutustarpeen. Myös molempien yksiköiden tuottavuutta kuvaavat käyttökertoimet olivat maailman kärkitasoa, yli 95 %. Fortum Power and Heat Loviisan voimalaitos Viestintä Lisätietoja: Raimo Raitanen, tekniikkayksikön päällikkö, puh. 010 45 53300 Mauri Lindqvist, vuosihuoltoryhmän päällikkö, puh. 010 45 53460 Pertti Salonen, ylläpitoyksikön päällikkö, puh. 010 45 53100