Pörssitiedote

Fortumin ladattava hybridiauto Suomi Areena -tapahtumassa Porissa

16 heinäkuu 2008, 13:34

Fortum Oyj
Kutsu
16.7.2008

Tervetuloa tutustumaan Fortumin ladattavaan hybridiautoon Tukholman kaupunki ja Fortum käynnistivät keväällä yhteistyön ladattavien sähköautojen laajamittaiseksi käyttöönottamiseksi kaupungissa. Keskeinen osa hanketta on kehittää autojen lataamiseen tarvittava infrastruktuuri, jotta ladattavien sähköautojen käyttöönotto on mahdollista nopealla aikataululla, kun autonvalmistajat tuovat ne markkinoille muutaman vuoden päästä. Testikäytössä on alkuvaiheessa viisi Fortumin ladattaviksi sähköautoiksi muuntamaa Toyota Prius -hybridiä. Yksi autoista lataustolppineen on nähtävillä keskiviikosta perjantaihin Suomi Areena -tapahtumassa Eetunaukiolla Porissa. Suomi Areenassa näytteillä olevaa hybridiautoa voidaan ladata sähköverkosta. Ajettaessa pienillä nopeuksilla, auto käyttää sähkömoottoria, eikä fossiilista polttoainetta kulu lainkaan. Kun lataamiseen käytetään uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä, ei autolla ajaminen tuota hiilidioksidipäästöjä. Ajaminen on myös edullista: vuoden 2008 keskimääräisillä sähkönhinnoilla 100 kilometrin matka Fortumin hybridiautolla maksaa alle kaksi euroa, kun ajetaan ainoastaan sähköenergiaa käyttäen. Ruotsalaistutkimus: Sähköautoilu kiinnostaa kuluttajia Sähköauton kiinnostus Ruotsissa on kasvanut huimasti ja yli puolet vastanneista sanoo kuluneena vuonna ajatelleensa sähköauton hankkimista. Fortumin kesäkuun lopussa teettämän tutkimuksen mukaan 82 % ruotsalaisista kokee olevansa valveutuneita ympäristöasioissa ja 28 % sanoo auton ympäristöystävällisyyden olevan tärkeä tekijä uutta autoa hankittaessa. Yli puolet (54 %) pitää sähköä ympäristöystävällisimpänä polttoaineena ja jopa 73 % ruotsalaisista olisi valmis maksamaan sähköautosta saman verran tai enemmän, kuin perinteistä polttoainetta käyttävästä autosta. Tutkimukseen vastasi 1 006 henkilöä. Myös Suomessa on huomattava potentiaali sähköautoille ja Fortum tutkiikin sähköautokokeilun käynnistämistä myös Suomessa. Energianeuvontaa kuluttajille Sähköauton lisäksi Fortumin teltassa Suomi Areena -tapahtumassa voi tavata energiaoppaita, jotka neuvovat energiansäästössä ja energiakustannusten hallinnassa. Energiaoppaat ovat osa Fortumin laajempaa Energiakumppani-kokonaisuutta, joka tulee pitämään sisällään uudistuneen internetsivuston, kirjastoista lainattavat energiankulutusmittarit ja laajan kirjon muita energiankäytön tehostamiseen liittyviä palveluja. Energiakumppani-toiminta käynnistyy vaiheittain syksyn aikana. Lisätietoja: Juha Matikainen (paikalla Porissa) 050 455 7219 Pauliina Henttonen 050 453 2383