Lehdistötiedote

Fortum Espoo Distribution Oy:n sähkönjakeluhinnat nousevat syyskuun alussa

25 heinäkuu 2008, 13:00

Fortum Espoo Distribution Oy Lehdistötiedote 25.7.2008

Fortumin sähkönjakeluhinnat Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Joensuussa nousevat keskimäärin 9 % syyskuun alusta alkaen. Muutoksen myötä hinnat palautuvat samalle tasolle kuin vuonna 2005, jolloin hintoja alennettiin.

Sähkönsiirron hinnankorotus johtuu yleisestä kustannustason noususta sekä sähköverkkoihin tehtävistä investoinneista, joilla turvataan luotettava sähköntoimitus. Hinnanmuutoksen jälkeen siirtomaksut jakautuvat Fortum Espoo Distributionin asiakaskunnassa myös nykyistä tasapuolisemmin.

"Muutoksen myötä Fortum Espoo Distributionin hinnat palautuvat samalle tasolle kuin vuonna 2005, jolloin hintoja alennettiin. Energiamarkkinaviraston tilastojen mukaan siirtohintamme ovat vielä korotuksen jälkeenkin edullisia valtakunnalliseen tasoon verrattuna", kertoo Fortum Espoo Distributionin toimitusjohtaja Ari Koponen.

Hinnankorotukset ovat asiakaskohtaisia ja perustuvat asiakkaan sähkönkäytön määrään sekä hänen valitsemaansa siirtotuotteeseen. Siirtokustannusten keskimääräinen nousu on noin 9 %, ja sen vaikutus sähkölaskun loppusummaan on noin 4 %. Sähkön kokonaishinta sisältää sähkön siirron ja sähkön myynnin sekä verot.

"Esimerkiksi sähköä 2000 kWh vuodessa käyttävässä kerrostaloasunnossa sähkönsiirron hinta nousee keskimäärin 1,2 euroa kuukaudessa. Aikasiirtoa käyttävän, 18 000 kWh vuodessa kuluttavan omakotitalon sähkönsiirtohinta nousee puolestaan keskimäärin 4,5 euroa kuukaudessa", Koponen toteaa.

Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminta on jaettu kahteen yhtiöön, Fortum Sähkönsiirto Oy:hyn ja Fortum Espoo Distribution Oy:hyn, joilla on oma erillinen hinnoittelunsa. Fortum Espoo Distribution Oy:llä on verkkoasiakkaita Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Joensuussa, ja alueella on yhteensä 6 700 km sähköverkkoa, jonka ylläpito, kunnostaminen ja uudistaminen vaativat suuria investointeja. Yhtiön sähkönjakelun luotettavuus on 99,98 %.

"Kaupunkien kasvaessa sähköverkkoihin tehtäviin investointeihin kohdistuu suuria paineita. Ensi vuonna investoimme sähköverkkoihimme yhteensä n. 20 miljoonaa euroa. Olemme muun muassa juuri aloittaneet 11 miljoonan euron hankkeen, jossa rakennamme Espoossa Suomenojalta Tapiolaan johtoyhteyden sähkön toimituksen tehostamiseksi. Lähivuosina investoimme myös etäluettaviin mittareihin, jotka mahdollistavat todelliseen sähkönkulutukseen perustuvan kuukausilaskutuksen", Koponen sanoo.

Fortum Espoo Distribution Oy Viestintä

Lisätietoja:
Ari Koponen, p.050 453 1254
Timo Jutila, p. 050 453 6016