Lehdistötiedote

Fortumin asema Saksan käyttö- ja kunnossapitomarkkinoilla vahvistuu

23 kesäkuu 2008, 12:00

Fortum Oyj
Lehdistötiedote
23.6.2008

Fortumin asema Saksan käyttö- ja kunnossapitomarkkinoilla vahvistuu Fortum Service on allekirjoittanut saksalaisen Trianel Power Kohlekraftwerk Lünen GmbH & Co. KG:n kanssa pitkäaikaisen käyttö- ja kunnossapitosopimuksen. Sopimus koskee uutta 750 MW:n hiilivoimalaitosta Lünenissä ja on arvoltaan satoja miljoonia euroja. Työ käynnistyy vuonna 2009. Hiilivoimalaitos edustaa alan uusinta ns. ultrasuperkriittistä tekniikkaa, jonka erityispiirre on erittäin korkea hyötysuhde ja alhaiset päästöt. Japanissa kehitetty tekniikka on uutta koko Euroopassa. Laitos valmistuu kaupalliseen käyttöön syyskuussa vuonna 2012. Nyt solmittu sopimus on jo toinen laatuaan Trianelin kanssa. Tällä hetkellä Fortum Service vastaa Trianelin 800 MW:n kaasukombivoimalaitoksen käytöstä ja kunnossapidosta Hammissa. Trianel Power Kraftwerk Hamm-Uentrop GmbH & Co. KG:n omistaa 28 saksalaista, itävaltalaista ja hollantilaista alueellista sähköyhtiötä. "Fortum voitti kaupan tiukassa kansainvälisessä tarjouskilpailussa. Valtteinamme olivat pitkäaikaiset näytöt voimalaitosten käytöstä ja kunnossapidosta, Fortumin Meri-Porin hiilivoimalaitoksen laajalti tunnustettu tehokkuus sekä kilpailukykyinen, asiakkaan tarpeisiin sovitettu toimintamallimme", kertoo johtaja Osmo Lähelmä Fortum Servicestä. "Olemme sopimukseen erittäin tyytyväisiä. Fortumin pitkäaikainen käyttö- ja kunnossapitokokemus sekä erinomaisesti sujunut yhteistyö Hammissa edesauttavat varmistamaan Lünenin voimalaitoksen optimaalisen käyntiinlähdön ja korkean käytettävyyden", kertoo toimitusjohtaja Dr. Martin Buschmeyer Trianelista. Uuden sopimuksen myötä Fortum vastaa jo noin 2 500 MW:n voimalaitoskapasiteetin käytöstä ja kunnossapidosta Saksassa. Sopimus vahvistaa entisestään Fortumin markkina-asemaa itsenäisenä käyttö- ja kunnossapitopalvelujen toimittajana Saksan voimakkaasti kasvavilla markkinoilla. Fortum Oyj Konserniviestintä Lisätietoja: Osmo Lähelmä, johtaja, Western Europe, Fortum Service, puh. 050 45 32041 Fortum Service Fortum Service on energia-alan palveluyritys, joka tarjoaa voimalaitosten käyttö- ja kunnossapitopalveluita sekä asiantuntijapalveluita Pohjoismaissa, Venäjällä ja valikoiduilla kansainvälisillä markkinoilla. Fortum Service on Fortum Oyj:n liiketoimintayksikkö. Lisätietoja: www.fortum.com