Pörssitiedote

FORTUM KIRJAA VOITON HAFSLUNDIN MYYMISTÄ REC:N OSAKKEISTA

22 maaliskuu 2007, 16:15

Hafslund ASA, josta Fortum omistaa 34,09%, on tänään myynyt 35 miljoonaa
Renewable Energy Corporationin (REC) osaketta hintaan 138 Norjan kruunua per
osake. Kaupan jälkeen Hafslund omistaa edelleen 70,4 miljoonaa REC:n osaketta.

Tämän seurauksena Fortum kirjaa vuoden 2007 ensimmäisen neljänneksen tulokseensa kertaluontoisen noin 180 miljoonan euron voiton eli noin 0,20 euroa osakkeelta. REC listautui Oslon pörssiin 9.5.2006, ja sen arvo on kasvanut merkittävästi sen jälkeen, kun Hafslund tuli osakkaaksi yhtiöön. Kirjanpitokäytäntönsä mukaisesti Fortum on sisällyttänyt REC:n osakkeiden käyvän arvon muutoksen omaan pääomaansa suhteessa omistusosuuteensa Hafslundissa. Fortum sisällyttää REC:in osakkeiden myynnin tuoman voiton tuloslaskelman kohtaan osuus osakkuusyritysten tuloksesta. Hafslund on tänään myös ilmoittanut esittävänsä yhtiökokouksen päätettäväksi 15 Norjan kruunun suuruista lisäosinkoa per osake jaettavaksi toukokuussa. Fortumin osuus tästä lisäosingosta olisi noin 120 miljoonaa euroa. Fortum Oyj Carola Teir-Lehtinen Viestintäjohtaja Lisätietoja: Juha Laaksonen, talousjohtaja, Fortum Oyj, +358 50 452 4519 Jakelu: Helsingin Pörssi Keskeiset tiedotusvälineet www.fortum.fi