Pörssitiedote

Fortumille lisää kapasiteettia Oskarshamnin ydinvoimalaitoksen tehonkorotuksessa

20 tammikuu 2006, 14:01

Fortum Oyj PÖRSSITIEDOTE 20.1.2006 1(1)

Fortumille lisää kapasiteettia Oskarshamnin ydinvoimalaitoksen tehonkorotuksessa Fortumin osakkuusyhtiö OKG aikoo korottaa Oskarshamnin ydinvoimalaitoksen kolmosyksikön tehoa nykyisestä 1200 megawatista 1450 megawattiin. OKG toteuttaa ja rahoittaa tehonkorotus- ja uudistusinvestoinnin oman taseensa kautta. Investointi toteutetaan pääosin vuonna 2008. Fortumin omistus Oskarshamnin ydinvoimalaitoksesta oikeuttaa yhtiön reiluun 43 prosentin osuuteen voimalaitoksen tuotannosta, jonka Fortum ostaa omakustannushintaan. Fortumin osuus voimalaitoksen kolmannen yksikön tehonkorotuksesta on hieman yli 100 megawattia. "Investointi on Fortumille tärkeää, sillä se merkitsee lisää hiilidioksidivapaata perustuotantokapasiteettia meille ja pohjoismaisille sähkömarkkinoille", toteaa johtaja Tapio Kuula Fortumista. Yli 80 prosenttia Fortumin sähköntuotantokapasiteetista on hiilidioksidivapaata. Fortum Oyj Carola Teir-Lehtinen viestintäjohtaja Lisätietoja antaa johtaja Tapio Kuula, puh. 010 45 24112 Jakelu: Helsingin Pörssi Keskeiset tiedotusvälineet