Pörssitiedote

FORTUMILLE 1,2 MILJARDIN EURON VALMIUSLU

11 huhtikuu 2003, 15:01

Fortum Oyj PÖRSSITIEDOTE 11.04.2003 klo 16.00 1(1)

FORTUMILLE 1,2 MILJARDIN EURON VALMIUSLUOTTO Fortum Oyj on tänään allekirjoittanut 1,2 miljardin euron lainasopimuksen. Lainan selvän ylimerkinnän seurauksena lainamäärää korotettiin alkuperäisestä miljardista eurosta. Tätä viiden vuoden lainaa tullaan käyttämään konsernin yleisiin rahoitustarpeisiin ja se korvaa tytäryhtiöiden vastaavat lainajärjestelyt. Järjestely liittyy Fortumin syksyllä 2002 hankkimien luottoluokitusten yhteydessä aloitettuun konsernin rahoitusrakenteen kehittämiseen. Laina on konsernin merkittävin valmiusluottojärjestely ja sen lainanantajaryhmä muodostuu konsernin tärkeimmistä yhteistyöpankeista. Lainan pääjärjestäjät ovat ABN Amro Bank N.V., Barclays Capital, Dresdner Kleinwort Wasserstein ja Nordea. Muut lainaan osallistuvat pankit ovat: BNP Paribas, Citibank International plc, Crédit Agricole Indosuez, Danske Bank A/S, Den norske Bank ASA, Deutsche Bank AG, Fortis International Finance, HSBC Bank plc, Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), Svenska Handelsbanken AB (publ), Swedbank (FöreningsSparbanken AB (publ)), Bank Brussels Lambert S.A./N.V., Morgan Stanley Bank, Norddeutsche Landesbank Girozentrale, OKO Osuuspankkien Keskuspankki Oyj ja Sampo Bank plc. Fortum Oyj Carola Teir-Lehtinen Viestintäjohtaja Jakelu: Helsingin Pörssi Keskeiset tiedotusvälineet Lisätietoja: Rahoitusjohtaja Seppo Viitanen, puh +358 50 452 4477