Fortum Tarkka - pörssisähköä ympäristöstä ja taloudestaan tarkalle

Jos olet luonteeltasi tarkka, suosittelemme sinulle Fortum Tarkka -sähkösopimusta. Tuntihinnoittelun avulla voit hyötyä sähkön hintavaihteluista. Bonuksena sopimuksessa on EKOenergia-merkintä.

F17

Pörssisähköhinnoittelu

Jokaiselle tunnille on oma hinta, josta voit hyötyä.

E24

Joustava sopimus

Sopimus ei ole sidottu määräaikoihin: vapaus vaihtaa koska vain.

AU6

100 % vesisähköä

Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa EKOenergiaa.

Fortum Tarkka

100 % vesisähköä, EKOEnergiaa

Energia: NordPool sähköporssin tuntihinta + välityspalkkio 0,3 c/kWh

Perusmaksu: 4,02 €/kk.

Tilaa tästä

 

 

Tarkka-sopimuksen ominaisuudet

Hinnoittelu Voimassaolo Laskutus Sähkön alkuperä
Hinta vaihtuu joka tunti edellisenä päivänä sähköpörssissä noteerattujen tuntihintojen perusteella Toistaiseksi voimassaoleva sopimus 4, 6 tai 12 laskua vuodessa 100 % vesisähkö.
EKOenergiamerkintä

 

 

Fortum Tarkka sopii sinulle, jos esimerkiksi

checkmark Created with Sketch.

haluat sopimuksen, joka on aina voimassa ilman uusimistarvetta

checkmark Created with Sketch.

haluat säästää sähkölaskussa käyttäen sähköä silloin, kun se on halvimmillaan

checkmark Created with Sketch.

sinulla on käytössäsi yleissähkömittari, etkä voisi ilman tuntihinnoiteltua sopimusta hyötyä edullisista sähkönhinnoista yön ja viikonlopun aikana.

Vaikuttaako tämä sinun sopimukseltasi? Jos ei, niin valitse sopimus, joka vastaa paremmin tarpeitsi.

Katso kaikki sopimukset ja hinnat

 

 

 

 

 

Tarkka-sopimuksesta kysyttyä

Mitä tarkoittaa "toistaiseksi voimassa oleva"?

Sopimukselle ei ole sovittu päättymispäivää. Voit siis vaihtaa sopimuksen toisenlaiseen, jos mielesi muuttuu.

Miten tuntihinnoittelu on mahdollista?

Sähkömarkkinoilla hinta vaihtelee esimerkiksi sademäärän, kotien lämmitystarpeen ja teollisuuden sähköntarpeen mukaan. Tuntihinnoitellussa sopimuksessa energiahinta määräytyy pohjoismaisessa sähköpörssissä edellisen päivän huutokaupassa.

Vuorokauden tuntihinnat päivittyvät fortum.fi -sivustolla joka yö klo 24. Jos haluat tarkkailla jo ennakkoon seuraavan vuorokauden hintoja, löydät ne Oma Fortum -sovelluksesta sekä Valpas-palvelusta noin  klo 15.

Miten energiamaksu muodostuu? Miten säästän?

Energiamaksu muodostuu siitä, kun kunkin tunnin aikana käyttämäsi energiamäärä kerrotaan kyseisen tunnin hinnalla. Kun ajoitat kulutuksen edullisille tunneille, säästät euroja. Näin myös muut, kuin yösähköä käyttävät sähkölämmittäjät voivat hyödyntää Tarkka-sopimuksella edulliset yöajan sähkön hinnat.

Sähkö on tyypillisesti yöaikaan edullisempaa, koska teollisuuden ja julkisen palvelun kulutus (kysyntä) on silloin pienempää.

Hinnat ovat samat yleis-, yö ja kausisähkökohteisiin. Perusmaksu on 4,02 €/kk. Tarkka-sopimuksen vaihtuva hinta määräytyy NordPool sähköpörssin Suomen hinta-alueen Spot-hinnan, eli tuntihinnan perusteella. Tähän lisätään arvonlisävero 24 % sekä välityspalkkio 0,3 c/kWh.

Voinko saada yösähköhinnoittelun?

Tarkka-sopimuksella hyödynnät edullisen yöajan hinnan aina, olipa kotonasi yösähkö tai ei. Sähkö on tyypillisesti yöaikaan edullisempaa, koska teollisuuden ja julkisen palvelun kulutus (kysyntä) on silloin pienempää.

Jos asut tai olet muuttamassa omakotitaloon, jossa on varaava sähkölämmitys tai käyttövesivaraaja, niin siellä varmastikin on yösähkö käytössä. Silloin säästät lisäksi sähkönsiirrossa ja sähköveroissa. Paikalliset sähkönsiirtoyhtiöt ovat nimenneet yösähkötuotteensa yleensä Yösähköksi tai Aikasähköksi.

Mitä on EKOenergia?

EKOenergia-merkki on Suomen luonnonsuojeluliiton ja 34 muun eurooppalaisen ympäristöjärjestön ylläpitämä ympäristömerkki energialle.

HC11
Fortum Tarkka -sopimusehdot
Näytä
HC11
Yleiset sähköntoimitusehdot
Näytä

Autamme kaikissa sopimusasioissa puhelimitse