Hyviä uutisia tuulisähkön ystävälle

Fortumin uudistunut tuulisähkö on paitsi sertifioitua tuulivoimalla tuotettua sähköä, myös ympäristömerkittyä Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa EKOenergiaa. Voit liittää EKOtuulisähkö-alkuperän joko uuteen tai nykyiseen Fortumin sähkösopimukseesi.

Huolet pois: lopultakin vapaus valita

Joudutko tekemään kompromisseja sähkösopimuksen ominaisuuksien ja sähkön tuotantotavan perusteella? Nyt sinun ei tarvitse enää harmitella, sillä voit valita tuulisähkölisän mihin tahansa Fortumin sähkösopimukseen. Alkuperälisän hinta on 5,90 €/kk sähkön kulutuksesta riippumatta.

Miksi Fortumin EKOtuuli?

F16
Ilmasto

Tuulisähkön tuotannossa ei tarvita fossiilisia polttoaineita, eikä siitä siten synny hiilidioksidipäästöjä ilmakehään.

AU40
Ympäristö

EKOtuulisähkö on uusiutuvaa energiaa ja Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelemaa EKOenergiaa.

F6
Sinä päätät

Saat tuulisähköalkuperän omaan suosikkisopimukseesi ilman sitoutumispakkoa hintaan 5,90 €/kk.

EKOenergia-ympäristömerkin edut

EKOenergia-logo

EKOenergia on kansainvälinen, ympäristöjärjestöjen perustama ympäristömerkki uusiutuvalle energialle. Suomessa sitä edistää Suomen luonnonsuojeluliitto. Se auttaa myös sinua valitsemaan sähkön, jonka tuotannossa huomioidaan ilmaston lisäksi myös luonto. Merkki asettaa sähkön tuotannolle erityisiä ympäristövaatimuksia. Lisäksi sähkön hinnasta kerätään varoja rahastoon, jonka varoilla tuetaan uutta uusiutuvan energian tuotantoa.

Tuulivoima yhä suositumpaa Suomessa

Vuosittaisten energia-alan asennemittausten perusteella suomalaiset suhtautuvat erittäin myönteisesti tuulivoiman lisärakentamiseen. Tuulivoimasta pidetään myös paikkakunnilla, joissa tuulivoimaa on rakennettu. Verrattaessa tuulivoimatuotannon hyviä puolia ja haasteita, etuja alkaa olla haasteita enemmän: tärkeimpinä päästöttömyys ja alentuneet tuotantokustannukset.

Kaiken kokoista tuulituotantoa tarvitaan

Tuulivoiman pientuotanto

Pientuulivoimaloita käytetään kotitalouksissa, maataloudessa ja vapaa-ajan asunnoissa. Tuuliselle paikalle sijoitettu voimala on varteen otettava vaihtoehto. Kenellä tahansa on oikeus ryhtyä sähköntuottajaksi.

Suuret tuulivoimalat

Tuulivoiman sijoittamisessa on otettava huomioon lukuisia tekijöitä kuten tuulisuus, alueen ominaisuudet, sähköverkon etäisyys sekä vaikutukset tutkajärjestelmiin sekä monet ympäristötekijät.

Tuulipuistot

Tuulipuistoksi kutsutaan aluetta, jolla on useita toisiinsa liitettyjä tuulivoimaloita, ja jotka kytkeytyvät yhtenä kokonaisuutena sähköverkkoon. Suomessa tuulivoimarakentaminen alkoi selkeästi myöhemmin kuin monessa muussa Euroopan maassa.

Olemme täällä sinua varten, ole siis yhteydessä

CS1

Tilaa alkuperämuutos asiakaspalvelusta

0200 19000

ma-pe klo 9-17
(pvm/mpm)

Muut palvelunumerot

F17

Myy tuottamasi tuulisähkö meille

Onko kotipihallasi tuulivoimala, jonka ylijäämäsähköstä et saa korvausta? Lähisähkösopimus korjaa asian.

Tutustu Lähisähköön


Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä -blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä blogi

Tilaa uutiskirje

Pikku juttu

Tee pieniä ilmas­to­tekoja – säästät rahaa ja ympäristöä.

Lue ja liity mukaan