Sähkösopimus vertailu ja sähkön hinta. Valitse sinulle paras.

Sähkösopimukset Fortumilta kaikkialle Suomeen. Haluamme varmistaa, että löydät sinulle sopivimman sähkösopimuksen hinnan ilmastoa kuormittamatta. Sähkösopimusten vertailu on helppoa ja nopeaa Fortumilla.

Sähkösopimus ja hintavertailu

Löydä sopimusavustajalla sinulle paras sopimus tai vertaile sopimuksia itse
Vertaile sähkö­so­pi­muksia

Sopimuksissa on joko vakiohinta (€/kk) tai tarkasti sähkönkäytön mukaan muodostuva hinta (c/kWh). Jos teet sopimusta mökille, suodata "Omakotitalo"-valinnan mukaisesti.

Fortum Vakio - aina sama kuukausi­maksu

Valitse joko S- tai M-koko. Maksat joka kuukausi saman verran ilman perus­maksua. Alkaen alle 1 € / päivä.

29,00€/kk

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Rivitaloon vakiohinnalla

Helppo kuukausihinnoittelu. Alkaen

44,00€/kk

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus pieneen rivitaloasuntoon. Nyt voit tilata myös 100 % aurinkoenergiaa tai 100 % uusiutuvaa energiaa

Fortum Duo – vakaampi vaihtoehto pörssi­säh­kölle

Määräaikaisella Fortum Duo sopimuksella suojaudut hintojen heilahteluilta. Ajoittamalla kulutustasi sinulla on mahdollisuus vaikuttaa laskusi loppusummaan.

8,93c/kWh

Perusmaksu: 3,99€/kk

Opiskelijan sähkösopimus – 50 % alennus perusmaksusta

Hyödynnä pörssisähkön edulliset tunnit. Pörssisähkön TUNTIHINTA + välityspalkkio

0,45c/kWh

Perusmaksu: 2,25€/kk
Hyödynnä 50 % opiskelija-alennus perusmaksusta (etusi 2,25 € / kk, joka kuukausi vuoden ajan)

Fortum Tarkka - pörssisähkö ilman hiilipäästöjä

Hyödynnä pörssisähkön edulliset tunnit. Pörssisähkön tuntihinta + välityspalkkio alkaen:

0,45c/kWh

Perusmaksu: 4,50€/kk
Toimitusvelvollisuustuote.

Haluatko vertailla lisää?

Sähkövertailu taulukossa

*) Kaikki Fortumin uudet asiakkaat saavat automaattisesti laskun 12 kertaa vuodessa.
Oma Fortum -palvelussa voit itse muokata laskujen lukumäärää vuodessa.

Sopimus ja suosittelu Sähkön hinnoittelu Voimassaolo Laskuja vuodessa*
Joustoa hinnoista
Fortum Duo
Voit säästää ajoittamalla kulutustasi 24 kk määräaikainen sopimus 12
Tuntihinnoittelu
Fortum Tarkka
Pörssisähkö: energian hinta (kWh-hinta) vaihtuu joka tunti Toistaiseksi voimassa oleva sopimus 12
Kerrostaloasuntoon
Fortum Vakio S tai M
Sama vakiohinta (€/kk) joka kuukausi Aina voimassa 12

Joustava sähkösopimus
Fortum Kesto

Voimassa niin kauan kuin haluat – ilman määrä­aikaa Aina voimassa 12

Sopimustiedot Oma Fortumissa

Omat sopimustietosi Oma Fortumissa
Cost efficient

Mitä sähkö maksaa juuri nyt?

Säästät sähkölaskussasi ajoittamalla kulutuksesi päivän edullisimmille tunneille.

Tarkka-sopimuksen tuntihinnat

Kysyttyä sähkösopimuksista

Mistä sähkön hinta muodostuu?
Chevron down

Kuluttajan maksama sähkön hinta koostuu kolmesta osasta: sähköenergian hinnasta, sähkönsiirron hinnasta sekä sähköveroista.

Sähköenergian hinnan määrittelee sähköyhtiö, jonka kuluttaja saa itse valita. Sähköenergian hinta ilmoitetaan kilowattitunneissa (kWh). Sähkön hinta kannattaa silloin tällöin kilpailuttaa. Kannattaa myös miettiä, sopiiko omaan sähkönkulutukseen ja elämäntapaan paremmin kiinteähintainen sähkösopimus, vai haluaako hyötyä sähkön hinnan vaihteluista pörssisähköllä. Pörssisähkön kWh-hinta eli sähkön spot hinta muuttuukin jatkuvasti sähkön kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Sähkönsiirron hinta maksetaan paikalliselle sähköverkkoyhtiölle, sähköverkon omistajalle. Sähkönsiirron hinta on maksu sähkön siirtämisestä sähköverkosta koteihin ja toimitiloihin. Sähkönsiirtosopimus tehdään kuluttajan puolesta verkkoyhtiön kanssa. Sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa.

Sähköenergiasta ja sähkön siirrosta peritään myös arvonlisäveroa, jonka suuruus on normaalisti 24 %, mutta joulukuusta 2022 huhtikuuhun 2023 poikkeuksellisesti 10 %. Sähköverkkoyhtiö laskuttaa sähköveron sähkön siirtohinnan mukana.

Mitä tarkoittaa c/kWh sähkön hinnassa?
Chevron down

Kyseessä on hinta, joka perustuu tarkasti omaan sähkönkulutukseesi, c/kWh = senttiä per käytetty kilowattitunti.

Esimerkki:

  • Jos asut omakotitalossa ja lämmität sähköllä, kotisi saattaa kuluttaa esimerkiksi 20 000 kilowattia vuodessa.
  • Jos hinta on koko vuoden sama, vaikkapa 6 c/kWh, saat vuosikustannuksen senteissä kertolaskulla 6x20 000 = 120 000 c/vuosi.
  • Tämä on muutettuna euroiksi on 1 200 € / vuosi.
Mitä sähkönsiirto tarkoittaa ja mikä on sen hinta?
Chevron down

Fortumilla ei ole omaa sähkönsiirtotoimintaa.

Meiltä ostamasi sähkö siirretään käyttöösi paikallisen sähköverkkoyhtiösi verkossa. Paikallisia verkkoyhtiöitä ovat esimerkiksi Helen Sähköverkko Oy Helsingissä, Vantaan Energia Sähköverkot Oy, Caruna Espoossa, Tampereen Sähköverkko Oy jne. Sinun ei tarvitse tehdä erikseen sopimusta verkkoyhtiöllesi, vaan tieto sopimusmuutoksestasi menee heille automaattisesti meiltä.

Sähkönsiirtomaksu koostuu perusmaksusta ja energian kulutukseen perustuvasta kWh-maksusta. Verkkoyhtiösi veloittaa oman hinnastonsa mukaisesti ja laskuttaa siitä erikseen. Laskutuskäytännön osalta Caruna on poikkeus, sillä tarjoamme kotitalousasiakkaillemme yhden laskun Carunan verkkoalueilla, esimerkiksi Espoossa, Kirkkonummella ja Joensuun ympäristössä. Carunan hinnasto.

Paikallisen verkkoyhtiön (eli sähkönsiirtoyhtiön) tehtävänä on myös asentaa sähkömittarit, kerätä mittaustiedot ja toimittaa ne sähkönmyyjälle sekä periä valtiolle sähköverot.

Kuinka nopeasti saan sähköt, jos teen nyt sopimuksen?
Chevron down

Energia-alan yhteisten käytäntöjen mukaan nopeiten hoituu sähköt niissä tapauksissa, joissa henkilöllä ei ole sähkösopimusta ennestään. Jos kodissa on jo sähkösopimus, mutta haluat vaihtaa sähkönmyyjää, on sopimuksen alkamisaikaan varattava pidempi aika. Kun teet sopimuksen verkossa, taustalla tehdään jo erilaisia tarkistuksia ja lisäksi käymme tiedonvaihtoa paikallisen sähköverkkoyhtiön kanssa.

Esimerkkejä, jos teet sopimuksen Fortumin verkkopalvelussa:

  • Muutat toiseen asuntoon: sopimus ja sähkön toimitus voi alkaa seuraavana päivänä (ma-pe). Jos valitset pikamuuttopalvelun (20€) samalle arkipäivälle, tee tilaus aamupäivän aikana, viikonloppuna alkaviin tilauksiin viimeistään perjantaina aamupäivällä.
  • Jäät nykyiseen asuntoon, mutta henkilö jonka nimissä sopimus on, muuttaa pois. Tarvitset omiin nimiisi sopimuksen: Sopimuksen voi tehdä seuraavalle arkipäivälle (ma-pe)
  • Sinulla on jo sähkösopimus, mutta haluat vaihtaa sen Fortumin sopimukseksi: 16 päivää.
  • Sinulla on jo Fortumin sähkösopimus, mutta haluat vaihtaa sen toisenlaiseen: 14 päivää.
  • Sinulla on määräaikainen sopimus: Sopimus voi pääsääntöisesti astua voimaan vasta, kun nykyisen sopimuksen määräaika päättyy. Voit kuitenkin tehdä tilauksen jo hyvissä ajoin ennen sopimuksen päättymistä.
Yleissähkö, yösähkö, kausisähkö, pörssisähkö... Mikä on halvin sähkö minulle?
Chevron down

Paikallinen verkkoyhtiösi haluaa optimoida verkon tasaista käyttöä. Se tarjoaa sähkölämmittäjille halvemmalla sähkön siirtoa yöllä, kun kulutus on muutoin vähäistä. Verkkoyhtiö ilmoittaa meille, mikä mittaustapa kodissasi on. Sopimuksesi hinta määräytyy kotisi mittaustavan mukaan yleis-, yö- tai kausisähköhinnoilla.  Suosittelemme Duo-sopimusta sähkölämmittäjälle, jolla on yösähkömittaus.

Saamme verkkoyhtiöltäsi kulutustiedot lähes aina tunnin tarkkuudella. Jos sinulla ei ole yösähkömittaria, mutta tiedät että kulutuksesi painottuu yöaikaan, suosittelemme sinulle Tarkka-sopimusta. Silloin voimme tarjota sinulle sähköenergian osalta edullista "yösähköä" sähköpörssistä. Sähköpörssin hinnat ovat yöaikaan varsin edullisia.

Mikä on sähkön hinta nyt?
Chevron down

Sähkön hinta nyt ja jokaisena tuntina määräytyy Nord Pool -sähköpörssissä. Jos käytössäsi on pörssisähkösopimus, nämä hinnat koskevat sinua. Jos käytössäsi on kiinteähintainen sähkösopimus, maksamasi sähkön hinta nyt on sama kuin koko sopimuskauden ajan.

Voit seurata Fortum Tarkka -hintoja tuntitasolla täällä. Seuraavan päivän sähkön hinnat tulevat näkyviin noin klo 15.

Miten pörssisähkön hinta määräytyy?
Chevron down

Pörssisähkön hinta näkyy sähkölaskussa muodossa c/kWh eli senttiä per kilowattitunti. Pörssisähkön hinta muodostuu sähköpörssissä. Sähkön pörssihinta eli spot-hinta määräytyy sähkön tuottajien ja myyjien kaupankäynnin tuloksena.

NordPool-sähköpörssin huutokauppaan päivitetään kerran vuorokaudessa hinta (€/MWH), jolla sähköä ollaan valmiita ostamaan ja myymään tunneittain seuraavana vuorokautena. Tämä tunneittain muuttuva pörssisähkön hinta mahdollistaa kuluttajille säästämisen siten, että painottaa omaa sähkönkäyttöään edullisille sähkötunneille.

Miten teen tai vaihdan sähkösopimuksen ja tarvitseeko minun irtisanoa nykyinen sähkösopimukseni?
Chevron down

Uuden sähkösopimuksen tekeminen on helppoa. Aloita vertailemalla eri sähkösopimuksia ja hinnoittelumalleja. Kun olet löytänyt sopivan vaihtoehdon, voit tehdä uuden sopimuksen suoraan verkkosivuilla tai asiakaspalvelun kautta.

Uuden sähkösopimuksen etsiminen voi olla tarpeen, jos määräaikainen sopimuksesi on tulossa päätökseen. Uuden sopparin tilaaminen on fiksua myös, jos epäilet, että voisit löytää vielä paremmin omiin tarpeisiisi sopivan sähkösopimuksen.

Ennen sitä sinun on kuitenkin hyvä tarkistaa nykyisen sopimuksesi ehdot ja irtisanomisaika.

Sinun ei tarvitse muuttaessa irtisanoa sähkösopimustasi, jos uuden kotisi sähkönkulutus pysyy suurin piirtein samana ja olet siihen tyytyväinen. Sinun tarvitsee vain tehdä muuttoilmoitus.

Mikä sähkösopimus sopii kerrostaloon?
Chevron down

Kerrostaloasuntojen koot vaihtelevat laajasti, samoin kuin asukkaiden sähkönkulutustottumukset. Sähkösopimuksen valinta riippuu siis monista tekijöistä. Kun vertailet eri sähkösopimuksia, kiinnitä huomiota asuntosi kokoon ja asukasmäärään. Suurempi asunto ja perhe tarkoittavat nimittäin korkeampaa sähkönkulutusta.

Pörssisähkö voi olla sopiva vaihtoehto kerrostaloasuntoihin, jos pystyt vaikuttamaan sähkönkulutuksen ajoittamiseen niille tunneille, jolloin pörssisähkön hinta on edullisempaa. 

Mikä sähkösopimus sopii omakotitaloon?
Chevron down

Paras omakotitalon sähkösopimus riippuu monista tekijöistä, joista keskeisin on todennäköisesti hinnoittelumalli. Kun vertailet sähkösopimuksia, harkitse, haluatko maksaa sähköstäsi vakio- vai vaihtuvaa hintaa.

Pörssisähkö perustuu sähkön markkinahintaan, joka vaihtelee jopa tunneittain. Pörssisähkösopimus mahdollistaa edullisten sähkötuntien hyödyntämisen, jolloin voit mahdollisuuksien mukaan suunnata sähkönkulutuksesi näille ajankohdille. Kulutusta voi ajoittaa esimerkiksi lämminvesivaraajan, lämmityksen, sähköauton latauksen ja kodinkoneiden käyttämisellä edullisten tuntien aikaan. Käytännössä myöhään illalla ja yöllä. 

Omakotitaloon voit valita myös kiinteähintaisen ja pörssisähkön hinnanvaihtelut yhdistävän Fortum Duo -sopimuksen. Siinä voit vaikuttaa sähkön hintaan kuluttamalla vähemmän sähköä kalliiseen aikaan ja enemmän edulliseen aikaan. 

Mikä sähkösopimus kannattaa hankkia opiskelijalle?
Chevron down

Opiskelijoiden sähkösopimuksen tulee yleensä sopia pienen asuntoon ja maltilliseen sähkönkulutukseen. Opiskelija-asunnot kun ovat tavallisesti kompakteja kerrostaloyksiöitä tai -kaksioita, joissa on harvoin sähkölämmitystä tai aktiivista tarvetta kodinkoneiden käytölle.

Fortum tarjoaa opiskelijalle sähkösopimuksen opiskelija-alennuksella. Katso alennus ja hyödynnä edullinen hinta. 

Mikä sähkösopimus on hyvä rivitaloon?
Chevron down

Mietitkö, mikä sähkösopimus sopii parhaiten rivitaloasuntoosi? Voit valita joko pörssisähkön tai kiinteähintaisen ja pörssisähkön yhdistelmän.

Pörssisähkösopimuksessa hinta vaihtelee markkinoiden mukaan, ja se voi olla hyvä valinta silloin kun pystyt ajoittamaan sähkönkulutustasi. Myös kaukolämpökoteihin pörssisähkö on hyvä valinta. Lisäksi jos sinulla on lämminvesivaraaja, jonka pystyy ajastamaan pörssisähkön edullisille tunneille, voit ajastaa lattialämmitystä ja kodinkoneiden käyttöä, on pörssisähkö sinun valintasi. 

Rivitalon sähkösopimukseksi sopii hyvin myös kiinteän hinnan ja pörssisähköhinnan yhdistävä Duo-sopimus. Siinä ajoittamalla sähkönkulutusta edullisemmille pörssisähkön tunneille, voit saada säästöä kulutusvaikutuksen kautta. 

Mikä on sopiva sähkösopimus mökille?
Chevron down

Markkinoilla ei ole erikseen mökeille suunnattuja sähkösopimuksia. Kun valitset mökillesi sopivaa sähkösopimusta, käytössäsi on siis samat vaihtoehdot kuin valitessasi sähkösopimusta kotiisi. Voit maksaa joko etukäteen sovittua kiinteää kWh-hintaa tai pörssisähköstä alati muuttuvaa kWh-hintaa.

Mökkisi sähkölasku riippuu monista tekijöistä, kuten sen koosta, lämmitysmuodosta, laitteiden määrästä ja energiatehokkuudesta. Mieti myös lomailijoiden määrää ja lomailun ajankohtaa. Jos mökkeily keskittyy kesäkauteen, koita löytää kuukausimaksuton sähkösopimus, jotta vältät kuukausimaksun sesongin ulkopuolella. Jos mökki on aktiivikäytössä ympäri vuoden, pörssisähkösopimus voi olla fiksu valinta. 

Ota myös huomioon, että usein mökillä täytyy pitää yllä peruslämpö läpi talven välttääksesi putkien ja laitteiden jäätymisen. Tämä voi viedä suuren osan mökin vuotuisesta sähkönkulutuksesta. 

Mikä sähkösopimus sopii muuttajalle?
Chevron down

Voit halutessasi siirtää nykyisen sähkösopimuksesi uuteen asuntoosi. Se kannattaa erityisesti, jos olet tyytyväinen nykyiseen sopimukseesi ja se sopii hyvin myös uuteen kotiisi. Suomalaiset sähköyhtiöt palvelevat koko valtakunnassa, joten jos et muuta ulkomaille, tästä ei tarvitse huolehtia. Jos pidät nykyisen sähkösopimuksesi, muista kuitenkin tehdä muuttoilmoitus sähköyhtiölle, sillä vanha sopimus ei siirry automaattisesti. Tee muuttoilmoitus viimeistään viikkoa ennen muuttopäivää.

Haluatko vaihtaa sähkösopimusta? Uutta sähkösopimusta valitessa kiinnitä huomiota erityisesti hinnoittelutapaan. Kiinteähintainen sopimus pitää sähkön hinnan vakiona koko sopimuskauden ajan, mikä sopii niille, jotka kaipaavat kustannusten ennustettavuutta. Toisaalta pörssisähkö seuraa markkinahintoja ja voi vaihdella, mikä voi tuoda säästöjä, jos olet valmis säätämään kulutustasi hintojen mukaan.

Hankkisinko jatkuvan vai määräaikaisen sähkösopimuksen?
Chevron down

Sähkösopimuksen valintaan vaikuttavat monet tekijät, mutta yksi keskeinen päätös on se, haluatko jatkuvan vai määräaikaisen sopimuksen. Jatkuva sopimus tarkoittaa, että sopimus on voimassa toistaiseksi ilman erillistä päättymispäivää. Tämä on hyvä valinta, jos arvostat vapautta vaihtaa sopimusta ilman sitoutumista pidemmäksi aikaa.

Määräaikainen sopimus on voimassa tietyn ajan, yleensä 1-3 vuotta. Jos määräaikaisessa sopimuksessa sähkön kWh määrittyy sopimuksen tekohetkellä, on hyvä miettiä onko hinta sellainen, johon voit sitoutua koko sopimuskauden ajaksi. 

Edullinen sähkön kWh hinta: miten sopimuksen tekoaika vaikuttaa?

Miksi päättyneessä sopimuksessani oli paljon edullisempi/kalliimpi kWh-hinta?
Sähkön hinta vaihtelee, ja useimpien sopimusten hinta perustuu tulevaisuuden hinta-arvioihin. Kun teit edellisen sopimuksen, arvio sähkön hinnasta oli erilainen kuin nyt.

Vaikuttaako sopimuksenteon ajankohta Fortum Tarkka-sopimukseenkin?
Fortum Tarkka -sopimus on toistaiseksi voimassa oleva pörssihinnoiteltu sähkösopimus. Siinä energiahinta vaihtelee tunneittain. Ja sopimuksenteon ajankohta ei vaikuta.

Sähkön kilpailutus: sähkö yksin ei riitä, kilpailuta sähkösopimus, lisäpalvelut sekä palvelun laatu

En ole ennen tehnyt sopimusta, mitä pitäisi ottaa huomioon sopimusta tehdessä?
Jos olet epävarma, ota toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Sen voit helposti vaihtaa toiseen sopimukseen jos mieli muuttuu.

Toisaalta jos uskot sähkön hinnan nousevan, sinun kannattaa kiinnittää sähkönhinta valitsemalla määräaikainen 24 kk Fortum Duo -sopimus. Duo-sopimuksessa kiinnität hinnan sopimuksen määräajaksi ja voit lisäksi vaikuttaa sähkön hintaan ajoittamalla sähkönkulutusta. Tutustu Fortum Duo -sopimukseen.

Fortumin sopimuksiin voit myös turvallisesti valita lisäpalveluna alkuperäksi aurinkosähkön tai 100% uusiutuvan energian. Sähkösopimuksesta riippumatta voit vaihtaa tai keskeyttää lisäpalvelun tilauksen soittamalla asiakaspalveluumme. Lue lisää sähkön kilpailutus.

Saanhan palvelua puhelimitse myös normaalin toimistoajan ulkopuolella?
Tottahan toki! Puhelinnumerot ja aukioloajat löydät täältä. Muuttopuhelimessa asiakasneuvojamme palvelevat sinua sähkösopimusasioissa myös iltaisin, vaikka et olisi juuri nyt muuttamassa.

Sähkösopimus ja sähkönkulutus: vertaa kulutusta aiempaan ja opit säästämään

Kannattaako sähkösopimusten vertailu?
Jos sähkönkäyttö on pientä, kannattaa ehkä mittailla vaakakupissa hintojen lisäksi sähkön tuotantomuotoja ja maksamiseen liittyviä kustannuksia. Harvemmin laskuja - vähemmän pankin kuluja. Jos taas kotisi sähkönkulutus on suurta, on kätevää, että lasku tulee esim. e-laskuna kerran kuussa ja että kulutusta voi seurata verkossa tai mobiilisovelluksella.

Miten iso vaikutus sähkön kulutuksella on laskun loppusummaan?
Jos lämmität sähköllä käyttövettä tai pattereita, niin vaikutus on moninkertainen muihin sähkönkäyttäjiin verrattuna. Sähkölämmittäjälle tammi-helmikuu voi olla 10 kertaa suurempi kulutukseltaan kuin kesäkuukaudet. Talvipakkasten jälkeenkin on hyvä seurata kulutusta esimerkiksi mobiilisovelluksesta, ja varmistaa että lämpöpattereita ei ole jäänyt vahingossa päälle eikä kylpyhuoneen lattialämmitys paahda liian suurella teholla. Lue lisää sähkön säästäminen ja seuranta.

Sähkösopimus heti?

Arkena: Mikäli tarvitset sähköt kuluvalle päivälle voit valita tilauslomakkeelta Pikamuuttopalvelun (20€). Arkipäivisin sopimuksen pikamuuttona saa alkamaan samalla päivälle Carunan verkkoalueella, kun sopimus on tehty ennen klo 15 ja muilla verkkoalueilla ennen klo 13.

Viikonloppuisin: Viikonloppuna tehty sopimus voi alkaa aikaisintaan seuraavana arkipäivänä.

Muuttopuhelin: Voit tehdä pikamuuton soittamalla muuttopalveluumme numeroon 0200 80000.

Palvelu on käytössäsi ma-pe klo 8-17.

Katso  puhelun hinnat, asiakaspalvelun aukioloajat ja  palvelunumerot

Muuttoil­moitus Fortumin asiak­kaana

Jos olet muuttamassa, voit Fortumin asiakkaana tehdä muuttoilmoituksen, jolla siirrät sopimuksesi nykyisillä sopimusehdoilla (tuote, hinta, voimassaoloaika) uuteen kotiisi ja voit samalla ilmoittaa vanhan asunnon sopimuksen päättämispäivän. 

Fortum Asiakasetu: Muuttajalle perusmaksut 0€ puoleksi vuodeksi!
(tai Fortum Vakio -5 €/kk puoleksi vuodeksi!)

Tee muuttoilmoitus

Kaikki sopimuk­seesi liittyvät asiat Oma Fortu­missa

✓ Näet sähkön­käyttösi kilowat­teina ja euroina
✓ Löydät sopimustiedot ja laskut
✓ Näet etuoh­jel­massa hankkimasi ilmaiset tunnit
✓ Voit aktivoida helposti e-laskun

Tutustu Oma Fortumiin

Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä-blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä-blogi

Pikku juttu -etuohjelma

Tee pieniä ilmas­to­tekoja – säästät rahaa ja ympäristöä.

Lue ja liity mukaan

Sähkö­so­pimusten vertailu ja sähkön hinta - löydä sinulle paras vaihtoehto

Sinulla on kuluttajana oiva mahdollisuus vertailla eri sähkösopimuksia ja löytää omiin tarpeisiisi sopiva vaihtoehto. Sähkösopimusten kirjo ulottuu aina kiinteähintaisista sähkösopimuksista joustaviin pörssisähkövaihtoehtoihin; kaikissa on omat etunsa ja erityispiirteensä. Tutustu Fortumin sähkösopimusvalikoimaan: vertaile sähkösopimuksia ja löydä osuma. Löydät valikoimastamme ympäristöystävällisiä soppareita, monipuolisia lisäpalveluita sekä keinoja helppoon sähkönkulutuksen seurantaan.

Vertaile sähkösopimustyyppejä tarkemmin

Kun vertailet erilaisia sähkösopimuksia, muista ottaa huomioon omat tarpeesi ja kulutustottumuksesi. Pohdi, haluatko kiinteähintaisen sähkösopimuksen vai olisiko muuttuvahintainen pörssisähkö sittenkin sinulle parempi vaihtoehto. Kiinteähintainen sähkösopimus sopii sinulle, jos haluat ennustettavuutta sähkölaskuusi ja mahdollisuutta selkeään kuukausibudjetointiin. Tällainen sopimus sopii hyvin esimerkiksi perheille, jotka arvostavat hintavakautta, eivätkä halua joutua miettimään sähkön markkinahintojen vaihteluita.

Pörssihintainen sähkösopimus voi olla sinulle parempi, jos seuraat aktiivisesti sähkömarkkinoita ja olet kiinnostunut hyödyntämään hintavaihteluita mukauttamalla sähkönkäyttöäsi.

Moving
Sähkösopimus muuttajalle

Kun vaihdat asuinpaikkaa, voit ottaa kätevästi mukaasi nykyisen Fortumin sähkösopimuksesi. Sopimuksen ehdot ja hinta säilyvät ennallaan uudessa osoitteessasi. Haluatko kuitenkin vaihtaa sopimusta? Muista aloittaa uuden sähkösopimuksen kilpailuttaminen hyvissä ajoin, jotta sähkönsaanti uudessa kodissa on taattu.

Sähköä muuttajalle
Apartment
Sähkösopimus kerrostaloon

Valitessasi sähkösopimusta kerrostaloon, missä tavallisesti on kaukolämmitys, ei sähkönkulutus yleensä ole kovin suurta. Kuukausihinnoiteltu kiinteähintainen sopimus voi olla helppo ratkaisu, sillä et välttämättä pysty vaikuttamaan suuresti sähkönkäytön ajoittamiseen. Pörssisähkö tai kulutusvaikutuksella oleva sähkö puolestaan sopii sinulle, joka haluat ja pystyt vähentämään kulutusta kalliiden tuntien aikaan ja käyttämään enemmän sähköä silloin kun se on edullisempaa.

Sopimusavustajaan
Info Large
Sähkönostajan opas

Sähkösopimuksia vertaillessa saatat hämmentyä oudoista termeistä ja runsaudenpulasta sopimusten suhteen. Haluanko määräaikaisen vai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen? Sopiiko minulle paremmin kiinteähintainen sähkö vai pörssisähkö? Sähkönostajan oppaasta löydät vinkkejä onnistuneeseen sähkösopimuksen valintaan.

Sähkönostajan oppaaseen

Sähkösopimuksen vertailun 3 askelta

Prices and contracts
Hinta, ympäristö, luotettavuus

Kiinnitä huomiota sopimuksessa sähkön kWh-hintaan ja muihin kuluihin. Mieti myös miten sähkösi on tuotettu ja onko sähköyhtiö luotettava ja toimiiko se läpinäkyvästi. 

Contract comparison
Sopimuksen kesto

Mieti milloin hyvä aika kiinnittää sähkön hinta pidemmäksi aikaa määräaikaisella sopimuksella vai luottaako hintojen laskuun. Voit myös tehdä toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen, jonka voit vaihtaa halutessasi toiseen lyhyellä varoitusajalla. 

My fortum
Työkalut sähköasioihin

Mieti miten voit hoitaa sähköasioita? Riittääkö sinulle vain lasku kerran kuussa. Vai haluatko seurata kulutustasi, sähkön hintaa ja tulevaa laskua kätevästi netissä tai kännykän sovelluksella?