Muuttoapu ja muuttopalvelu

Muuttopalvelu ja muuttoapu helpottaa muuttoa uuteen kotiin

Muuttaminen on työlästä ja aikaavievää puuhaa - tilanne on vielä haastavampi jos tavaraa löytyy paljon sekä isot huonekalut täytyisi saada siirrettyä uuteen kotiin. Kiireisellä aikataululla apukädet ovat tarpeen, jolloin moni päätyy kääntymään muuttoavun puoleen.

Kuinka hoitaa muutto?

Muuton laajuus on monen asian summa. Kuinka monta ihmistä muuttaa? Paljon tavaraa löytyy ja onko hankalasti kannettavia huonekaluja? Muutetaanko lähelle vai kauas, tai jopa toiseen kaupunkiin? Onko uusi koti kerrostaloasunto, omakoti vai rivitalo?

Tavaramäärä, etäisyys ja huonekalujen määrä usein määrittelevät sen, pystyykö muuton hoitamaan omatoimisesti, pyydetäänkö kavereita tai muita läheisiä apuun, vai tarvitaan muuttopalvelua taakkaa helpottamaan.

Kun tavaraa löytyy vähän, muuton voi hoitaa omatoimisesti tai vaikkapa yhdessä puolison kanssa. Apu on tarpeen kun tavaraa löytyy enemmän, jolloin ei pysty kaikkea hoitamaan itsenäisesti. Usein perhe ja ystävät pystyvät auttamaan muuton kanssa, jolloin muuttopäivä voi olla jopa hauska yhteinen päivä.

Jos läheisten apu ei ole mahdollista - ei hätää! Muuttopalvelu on loistava vaihtoehto, kun muutossa tarvitaan lisäkäsiä ja muutto täytyy saada pakettiin mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti.

Muutto omatoimisesti

Itsekseen muuton hoitaminen on mahdollista, joskin vaatii jaksamista ja pitkää pinnaa. Jos muuton päättää hoitaa itse, säästää siinä rahaa ja huolehdittavana on ainoastaan oma aikataulu.

Usein apuna on vaikkapa oma puoliso, jonka kanssa yhdessä muutto voidaan saada maaliin. Muuton voi hoitaa omatoimisesti, varsinkin jos isompiin huonekaluihin ja painavimpiin tavaroihin saa toisen ihmisen avuksi. Jos tavaraa ei ole paljon, auto löytyy ja muutto ei ole kauas, on muuton hoitaminen itsekseen kätevin vaihtoehto.

Suomalaiseen mentaliteettiin kuuluu tyypillisesti se, että kaikki täytyy hoitaa itse ja apua ei välttämättä viitsisi kysyä. Apuun kannattaa kuitenkin turvautua tavaramäärän kasvaessa, sillä itseään ei kannata turhaan uuvuttaa, jos apua on mahdollista hankkia. Yksin muuttaminen on melkoinen urakka, mutta mahdollista, jos muuttokuorma on suhteellisen pieni ja aikaa muuton toteuttamiseen on tarpeeksi.

Itsekseen muuttaminen on hyvä vaihtoehto, kun tavaraa ei ole paljon ja muutetaan suhteellisen lähelle.

Muutto läheisten avulla

Monella on varmasti kokemusta muutoista, joissa lähipiiri on muutossa avustamassa. Muutto talkoovoimin on hyvä vaihtoehto, jos lähipiiristä löytyy avuliaita tyyppejä, joilla on aikaa auttaa kuorman purkamisessa.

Ideaalitilanteessa muuttopäivä voi olla hauska päivä, kun kaveriporukalla tai perheen kesken kokoonnutaan yhteen ja saadaan homma nopeasti pakettiin.

Kannattaa aina muistaa kiittää apulaisia avusta, sillä he ovat antaneet omaa aikaansa muuttosi mahdollistamiseen. Vaikka muuttoapulaisille ei varsinaisesti mitään suoranaisesti maksettaisikaan, on fiksua ilahduttaa vaikka tarjoamalla ruokaa ja juomaa. Perinteiset muuttopitsat ja limut toimivat aina!

Muista myös itse tarjota apua, kun toiset tarvitsevat muutossa apua. Näin voidaan auttaa toisia aina tarpeen tullen ja muuttoapua löytyy helpommin myös omia muuttoja varten.

Läheiset kannattaa pyytää apuun, kun tarvitaan useampaa henkilöä kantamaan, mutta halutaan säästää muuton kustannuksissa.

Muuttoapu

Jos haluaa päästä muutossa mahdollisimman helpolla, on muuttoavun palkkaaminen kaikista fiksuin vaihtoehto. Muuttopalveluita on monenlaisia ja niistä voi valita itselleen parhaiten toimivan paketin.

Haluatko pelkät muuttolaatikot ja itse hoitaa muutoin muuton? Tarvitsetko muuttoautoa, minkä kokoista autoa ja kuinka pitkäksi aikaa? Onko tarpeen kuski ja muuttoapu - vai haluatko ulkoistaa ihan täysin homman? Tällöin muuttomiehet hakevat tavarat, ajavat ne uuteen osoitteeseen ja sen jälkeen vielä kantavat laatikot uuteen asuntoon.

Muuttoapu on oiva palvelu, kun halutaan säästää omia hermoja ja täytyy saada muutto tehokkaasti pakettiin.

Mistä muuttopalvelu?

Muuttopalveluita löytyy niin isompiin kuin pienempiin muuttoihin. Ensin täytyy itse pohtia omaa tarvetta, riittääkö pelkät laatikot vai tarvitaanko muuttoapua, muuttoauto ja lisäksi jopa kuski. Muuttoauton vuokraus tyypillisesti jo helpottaa muuttoa, jos omasta takaa löytyy ajokortti.

Pakettiauton tai isomman rekan vuokraus kannattaa, kun muutto on isompi ja tavarat pitäisi yhdellä ajolla saada kohteeseen. Muuttoapu pitkään muuttoon on melkeinpä pakollista, sillä pienellä autolla kauas muuttaminen on hyvin haasteellista.

Palveluiden hintoja kannattaa vertailla ja muista myös kilpailuttaa tarjoajat.

Fortumin asiakkaana saat Niemen muuttolaatikot -30%.

Kysy tarjousta muuttopalvelusta - sen avulla helpotat muuttourakkaa huomattavasti!

muutto opiskelija