Tietoa sähköstä - Markkinakatsaus

Pysy kartalla sähköstä

Tietoa sähköstä ja vinkkejä energian säästämiseen

Energian säästäminen on ajankohtaista ja monet miettivät kodissaan keinoja sähkönkulutuksen vähentämiseksi. Se miten voit säästää energiaa, riippuu usein omasta käyttäytymisestä ja usein jo pienillä teoilla, voit alentaa energiankulutustasi ja säästää sähkölaskussa.

Haluamme auttaa sinua hallitsemaan sähkölaskuasi ja varautumaan mahdollisiin yllätyksiin ja olla kotisi luotettava ja vastuullinen sähkökumppani.  Julkaisemme kuukausittain markkinakatsauksen, jossa kerromme tämän hetken hintatilanteesta, sen taustoista sekä kuukauden sähkönsäästövinkin.

Markkinakatsaukseen

Säästä energiaa aloittamalla kulutuksen seuraaminen

Oma Fortum -sovelluksen ja nettisivujen kautta näet sähkösopimukseesi liittyviä tietoja. Voit myös säästää energiaa seuraamalla sähkönkulutustasi vaikka tunneittain. Oma Fortum -palvelu auttaa sinua näkemään kulutuksesi piikit ja pystyt sen avulla tarvittaessa muuttamaan sähkönkäyttöäsi. 

Oma Fortum -palvelun kautta hallitset myös sähkösopimukseesi liittyviä asioita. Voit tehdä muutoksia sopimukseesi, lisäpalveluihin tai laskutukseen. Oma Fortum toimii netissä ja mobiilisovelluksena. Voit kirjautua kätevästi molempiin samalla tunnuksella. 

Avaa Oma Fortum

Energian säästöä ympäristöteoilla – palkitsemme pienemmällä sähkölaskulla

Ansaitse ilmaisia sähkötunteja tekemällä pieniä ilmastotekoja. Esimerkiksi kierrättämällä, työmatkapyöräilyllä tai suosimalla lähiruokaa voit osallistua muutokseen ja energian säästämiseen.

Pikku juttu on etuohjelma Fortumin asiakkaille ja kun tarpeeksi moni liittyy mukaan, niistä kasvaa iso. Siksi haluamme kutsua kaikki asiakkaamme tekemään kanssamme tekoja puhtaamman tulevaisuuden puolesta, ja palkita teoista pienemmällä sähkölaskulla. 

Pikku juttu -etuohjelmaan

Mitä sinun tulisi tietää energian säästämisestä ja sähkön hinnasta?

Woman coffee

15.08.2022 | Fortum | 3 Min

Miksi sähkön hinta on korkealla, ja mitä voit kuluttajana tehdä säästääksesi?

Sähkön hinta on ollut kuluneen vuoden aikana paljon pinnalla, ja syystäkin. Aiempiin vuosiin verrattuna hinnat ovat olleet tavanomaista korkeammalla, eikä helpotusta vielä ole näkyvissä. Sähkönkulutukseen ja laskun loppusummaan vaikuttaa moni asia asumismuodosta sopimusmalliin sekä lukuisiin yksittäisiin arjen valintoihin ja kulutuksen hallinta voikin tuntua haastavalta.

Pesukone ja käsi

14.03.2022 | Fortum | 5 Min

Kodinkoneiden sähkönkulutus – tiedätkö, paljonko laitteesi kuluttavat?

Tiedätkö, paljonko tutut kodinkoneet oikein kuluttavatkaan sähköä ja miten voit itse vaikuttaa siihen? Siitä otetaan nyt selvää.

Oma Fortum sovellus näyttää ilmaiset sähkötuntisi

15.08.2022 | Fortum | 1 Min

Ota hyöty irti Oma Fortumista!

Fortumin kotiasiakkaana sinulla on käytössäsi ei-niin-salainen ase omien sähköasioittesi seurantaan ja hallintaan – Oma Fortum!

Lue lisää vinkkejä energiansäästöön

Vinkkejä kodin energiansäästöön, eri laitteiden sähkönkulutukseen ja mitä itse voit tehdä pienempään sähkölaskuun. 

Lue lisää vinkkejä
Pariskunta tutkii puhelinta keittiössä

Haluaisitko vaihtaa sähkösopimuksesi toiseen?

Testaa onko nykyinen sähkösopimuksesi sopivin nykyiseen kotiisi? Sopimusavustaja-työkalun avulla löydät parhaan sopimuksen. 

Avaa sopimusavustaja
Pariskunta ulkona

Lisäpalveluilla varmuutta sähkölaskuun

Tiesitkö, että lisäpalveluillamme voit lukita pörssisähkösi hinnan tai siirtää maksua eteenpäin? Tutustu palveluihimme ja saat varmuutta sähkölaskuun. 

 

Katso lisäpalvelut
Pariskunta muuttaa laatikoiden keskellä

Muuttamassa? Siirrä vanha sopimuksesi

Fortumin asiakkaana saat oman tutun sopimuksesi samaan hintaan mukaan uuteen kotiin muuttaessa. Tee muuttoilmoitus alla olevasta linkistä. 

Tee muuttoilmoitus 

Juuri nyt ajankohtaista

Sähkön hinta ja maksaminen
Katso UKK
Vaikuttaako hintatason nousu omaan sopimukseeni?
Lue artikkeli
Laskutus ja maksuajan pyytäminen
Katso UKK
Pörssisähköön liittyvät kysymykset
Katso UKK

Fortum Tarkka hintakehitys

Haluatko seurata pörssisähkön tuntihintoja päivittäin? Voit seurata oman sopimuksesi tuntihintoja helposti Oma Fortumista.

Fortum Tarkan hintoja voit seurata myös täällä:

Klikkaa tästä näkyviin Fortum Tarkan hinnat