Liitä kotisi kaukolämpöön

Kaukolämpöön voidaan liittää niin vanhat kuin uudetkin kiinteistöt, jotka sijaitsevat kaukolämpöverkkomme lähellä. Valitsemalla kaukolämmön valitset mielenrauhan ja liityt tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon.

Climate and resources
Entistä ekologisempi ja energiatehokas
District heating
Huoleton ja toimintavarma lämmitys
Cost efficient
Edullinen ja vakaa hinta
Muutto kotiin

Näin hankit kaukolämpöliittymän pientaloon

1. Selvitä onko kaukolämpö saatavilla taloosi

2. Kun valintasi on kaukolämpö

3. Tarjous kaukolämmöstä
  • Fortum tekee liittymistarjouksen.
4. Arkkitehtisuunnittelu
  • Asiakkaan arkkitehti määrittää kaukolämpölaitteiston sijainnin ja tilavarauksen.
5. LVI-suunnittelu
  • Asiakkaan LVI-suunnittelija toimittaa kaukolämpösuunnitelmat Fortumille hyväksyttäväksi sähköisen tarkastuskansion kautta.
6. Sopimuksen allekirjoittaminen
  • Fortum lähettää liittymissopimuksen allekirjoitettavaksi ja liittymän rakentamisaikataulun. Fortum laskuttaa liittymismaksun.
7. Kaukolämpöliittymän rakentaminen
  • Fortum vastaa liittymän rakentamisesta sisältäen materiaalit ja kaivuutyöt sekä lupahakemuksesta. Toteutusaika on 2-3 kk.
8. Urakoitsijakuvien toimittaminen

Omakotitalon liittymismaksu on alkaen 5 800 €

Liittymismaksua korotetaan 370 €/m, jos asiakkaalle rakennettavan johdon kokonaispituus jakelulinjasta mittauskeskukselle ylittää 20 metriä. Liittymismaksu sovitaan tapauskohtaisesti erikseen, jos kiinteistö on käyttötarkoitukseltaan tai liittymisjohdon rakentamisen osalta tavanomaisesta poikkeava.

Voit saada kotitalousvähennystä liittymismaksusta sekä lämmönsiirtimen asennuksen työn osuudesta vaihtaessasi toisesta lämmitysmuodosta kaukolämpöön. Lisätietoa löydät verottajan sivuilta.