Fiksu koti on automaattisesti parempaa asumista

Fortumin asiakkaana olet mukana muutoksessa kohti puhtaampaa maailma: Hyödyntämällä digitaalisia palveluitamme voit säästää kukkaroasi ja ilmastoa. Fiksu koti voidaan luoda niin omakotitaloon kuin taloyhtiömuotoiseen asumiseen.

Fortum Koti on erinomainen esimerkki siitä, millaista asuminen voi olla parhaimmillaan jo tänään: mukavampaa, turvallisempaa ja energiatehokkaampaa. Fortum Koti on älykkään asumisen monipuolinen kokonaisratkaisu, joka tukee myös kestävää kehitystä sekä ympäristön hyvinvointia. Tutustu aurinkopaneelien toimintaan, SmartLiving -kotiautomaatiojärjestelmään, sähköauton kotilatauspisteeseen sekä muihin älykkäisiin energiaratkaisuihin.

Helpoin tapa aloittaa

Oma Fortum on ilmainen, edistyksellinen ja alati kehittyvä palvelu Fortumin asiakkaille. Seuraat sen avulla energiankäyttöäsi ja energiakulujasi. Sovelluksen avulla teet valintoja, joista hyötyvät kotisi, lompakkosi ja yhteinen ympäristömme.

Lue lisää

Lämmintä vettä fiksusti

Käyttöveden lämmittäminen kuluttaa paljon energiaa. Fortum Fiksu Energianseuranta-palveluun liittymällä saat käyttöösi reaaliaikaisen kulutusnäytön ja etäohjauksen lämminvesivaraajaasi Oma Fortum -sovelluksessa.

Lue lisää Fortum Fiksu Energianseurannasta 

Älyä kerrostaloihin

Fortumin SmartLiving Lämmityksen optimointi -palvelu perustuu huoneistokohtaisiin lämpötilamittauksiin ja keinoälyn avulla toteutettuun itseohjautuvaan lämmityksensäätöön. Ehdota ratkaisua omaan taloyhtiöösi, palvelussa on jo yli 10 000 asuntoa.

Lue lisää SmartLiving -palvelusta

Aurinkoenergiaa

Moderneissa aurinkopaneeliratkaisuissa ylimääräinen energia varastoidaan akkujärjestelmään tai myydään sähköverkkoon. Fortum Aurinkopakettiin sisältyy kaikki, mitä tarvitset ryhtyäksesi aurinkosähkön tuottajaksi. Aurinkolaskurillamme kokeilet olisiko S, M. L vai XL -paketti sinun katollesi sopivin.

Lue lisää Fortum Aurinkopaketista

Sähköauton lataus kotona ja matkalla

Toimitamme sähköauton latauspisteitä pientaloihin sekä taloyhtiöille. Jos sinulla on sähköauto ja lisäksi julkiseen sähköverkkoon kytketyt aurinkopaneelit, hyvitämme aurinkopaneelin ylijäämätuotantosi auton lataukseen latausverkostossa. Julkiseen Fortum Charge&Drive -latausverkostoon kuuluu 170 laturia Suomessa ja pohjoismaissa yhteensä jopa lähes 1500 laturia!

Lataa kotona

Fortum Charge & Drive -kotilataus on turvallinen latauspaketti kiinteällä kuukausihinnalla omakotitaloihin ja taloyhtiöille. Siihen sisältyvät laitteiston asennus- ja huoltokustannukset sekä käytetty lataussähkö.

Lue lisää kotilatauksesta

Aurinkopaneelit & sähköauto

Edullisesta sähköautoilusta tulee entistäkin edullisempi tapa liikkua, jos sinulla on aurinkopaneelit kotonasi. Silloin  hyvitämme sinulle ylijäämätuotantosi arvon kaksinkertaisena käytettäväksi Fortum Charge & Drive –latausverkostossa Suomessa.

Lue aurinkolatauksesta