Myy ylimääräinen uusiutuva sähkösi meille

Onko kodissasi aurinkopaneelit, tuulivoimala tai muu uusiutuvalla energialla toimiva pientuotantolaitos, joka on liitetty julkiseen sähköverkkoon? Lähisähkösopimuksella saat korvauksen ylijäämätuotannosta, eli tuottamastasi sähköstä, jolle sinulla ei ole käyttöä.

Korvausta tuottamastasi sähköstä

Kehittynyt yhä edullisempi ohjaus- ja mittaustekniikka mahdollistaa sen, että pientuotantosi voidaan kytkeä yleiseen sähköverkkoon ja mahdollinen oman käytön ylittävä sähköenergia voidaan myydä eteenpäin esimerkiksi Fortumille, jolloin saat siitä pienen korvauksen. Tätä varten tarvitset sopimuksen Lähisähköstä.

Helposti ja luotettavasti

Fortum Lähisähkösopimus on helppo ja turvallinen tapa saada korvausta tuottamastasi ylijäämäsähköstä. Maksamme verkkoon toimittamastasi sähköstä pörssisähkön Suomen hinta-alueen tuntiSpot hinnan, josta vähennämme välityspalkkion eli 0,24 c/kWh. Palvelun kuukausimaksu on toistaiseksi 0 €/kk. Kotitalouksien omatuotanto on arvonlisäverotonta.​

Kun omatuotanto ei riitä

Jos oma tuotantosi ei riitä kattamaan kaikkea kodin sähköntarvetta, voit valita Fortumin sähkösopimusvaihtoehdoista itsellesi parhaiten soveltuvan.  Valitse sähkösopimuksistamme parhaiten tillanteeseesi sopiva: Kesto-, Takuu-, Tarkka-, tai Vakaa-sopimus. Vertaile sähkösopimuksia.​​

Kiinnostuitko?

Aurinkopaneeleilla, tuuli-, vesi- ja biovoimalla tuotettu sähkö on uusiutuvan energian tuotantomuotoja. Kestävän kehityksen tavoitteidemme mukaisesti haluamme edesauttaa uusiutuvan energian tuotantoa ja käyttöä. Lähisähköllä saat korvauksen ylijäämäsähköstä, mutta kodin oman sähköntuotannon merkittävin taloudellinen hyöty on ostosähkön määrän osittainen korvaaminen.

Tee Lähisähkö-sopimus tästä

Lähisähkö -sopimuksen edellytykset

checkmark Created with Sketch.

Tuotantolaitoksesi on kytketty jakeluverkkoon.

checkmark Created with Sketch.

Kohteessa on tunneittain sähkönsiirtoa mittaava sähkömittari, jolloin voidaan erottaa käyttöpaikassa tuotettu ja sinne ostettu sähkö toisistaan.

checkmark Created with Sketch.

Paikallinen verkkoyhtiö voi lähettää meille verkkoon siirretyn määrän tunnin tarkkuudella.

Aloita aurinkosähkön omatuotanto

Sähköverkkoon liittymisen kustannukset ja verot

Sovi pientuotantolaitoksen liittäminen sähköverkkoon paikallisen sähkönsiirtoyhtiösi kanssa. Kun myyt omaa tuotantoasi, paikallinen verkkoyhtiö perii pienen korvauksen verkkoon siirretystä sähköstä.

Verottajan ohjeiden mukaan sähkön myynnistä saatu tulo on yleensä tuotantokustannuksiin suhteutettuna niin vähäistä, että siitä ei jää verotettavaa tuloa. Alle 8 500 € vuosimyyntiä tai hyötyä tekevät toimijat on vapautettu arvonlisäverosta. Pienimmät sähköntuottajat (alle 50 kVA) on vapautettu myös oman tuotannon sähköverosta.

Laiteinvestointi, suunnittelu- ja asennuskustannukset ja takaisinmaksuaika

Oman tuotantolaitoksen perustamiskustannukset riippuvat siitä, mihin tuotantomuotoon investoit. Asennuksen osalta voit hyödyntää kotitalousvähennyksen. Oman tuotannon tuotot syntyvät lähinnä siitä, että itse tuotetulla sähköllä korvataan ostosähkön kustannuksia. Takaisinmaksuajan määrittäminen investoinnille voi olla haastavaa, koska ostosähkön hinnan kehitystä useaksi vuodeksi eteenpäin on mahdotonta ennustaa.

Tutkimustemme mukaan pelkät eurot eivät aina ratkaise, vaan oma arvonsa on myös omavaraisuudella, ympäristömyötäisellä tuotantotavalla, käyttömukavuudella, laitteiston käyttöiällä sekä ostamisen helppoudella.


Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä -blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä blogi

Tilaa uutiskirje

Pikku juttu

Tee pieniä ilmas­to­tekoja – säästät rahaa ja ympäristöä.

Lue ja liity mukaan