Aurinkopaneelit tuottavat puhdasta energiaa

Tee sähkösi auringolla

Katso millaiset aurinkopaneelit sopisivat katollesi Avaa aurinkolaskuri

Näin paneelien hankinta sujuu näppärästi

Kartoita ensin paneelien määrä

1. Kartoitus ja tarjous

Klikkaa laskuriin ja syötä puuttuvat tiedot niin saat kattavan kuvauksen kotiisi sopivasta paketista. Voit käyttää tietoa hyväksesi tarjouspyyntövaiheessa.

2. Asentajan kotikäynti

Kannattaa aina sopia siitä, että asentaja tai konsultti käy kohteessa paikan päällä teknisen toteutuksen yksityiskohtien varmistamiseksi. 

Sitten asennus ja käyttöönotto

3. Asennus

Kartoituskäynnin jälkeen tee lopullinen tilaus aurinkosähköjärjestelmästäsi. Siihen on hyvä sisällyttää ainakin kuljetus, asennus sekä käyttöönoton opastus.

4. Käyttö

Aurinkosähköjärjestelmäsi toimii yleensä heti asennuksen jälkeen. Voit myydä Fortumille tuottamasi sähkön, jota et itse käytä. Tämä siis huolimatta siitä, keneltä tilaat paneelit.

Paneelitoimittajaa valitessasi punnitse nämä asiat

Meeting demand
Luotettavuus

Valitse vakaa yritys joka tarjoaa tukea koko palvelun pitkän elinkaaren ajan. Voitko luottaa paneelien laatuun ja asentajien ammattitaitoon?

Easiness
Joustava maksu

Tarjoaako toimittaja joustavasti maksuaikaa? Voitko maksaa asennuksen erikseen ja hyötyä kotitalousvähennyksestä?

Cost efficient
Hyödyt jo ennen asennusta

Millaista asiantuntemusta ja ohjausta saat harkinta- ja tilausvaiheessa?

Aurinkopaketti omakotitaloon

"Investointi on ollut kannattava. Olemme tuottaneet paneeleilla aurinkosähköä 20% vuosikulutuksestamme."

Jukka Ikuli, Turku

Aurinkopaneelien omistaja jo vuodesta 2015

Miksi investoida omaan aurinkosähköön?

Environmental friendly
Ympäristö kiittää

Sähkön kulutuksen kasvaessa tarvitsemme uusia tapoja tuottaa energiaa ja vähentää päästöjä. Aurinko on puhdas ja uusiutuva energianlähde.

Solar panels
Kiinteistösi arvo kasvaa

Laadukas paneeliratkaisu kasvattaa kiinteistön arvoa. Kiinteistöllä tuotetun ylimääräisen sähkön voi myydä. Katso: fortum.fi/lahisahko.

Cost efficient
Pienennät sähkölaskuasi

Sähkölaskusi pienenee merkittävästi. Voit myös hyödyntää ylituotannon sähköautosi lataukseen Fortumin Charge & Drive -verkostossa.

Usein kysytyt kysymykset

Kannattavatko aurinkopaneelit Suomessa?

Suomessa aurinkoenergian kannattavuus on hyvä. Vuosittainen tuotanto on samalla tasolla kuin Keski-Euroopassa. Esimerkiksi Lappeenranta on Saksan Frankfurtin veroinen aurinkosähkön tuotantopotentiaaliltaan. Suomessa kesällä aurinko paistaa pitkään ja alkuvuodesta aurinkopaneeleiden tuottoa kasvattaa viileä ilmasto, sillä kylmä aurinkopaneeli tuottaa lämmintä paneelia tehokkaammin. Yksittäisen järjestelmän kannattavuus yksittäiselle kuluttajalle on korkein, kun tuotetun aurinkosähkön käyttää itse eli järjestelmä on mitoitettu oman sähkönkulutuksen mukaisesti. 

Maksavatko aurinkopaneelit itsensä takaisin?

Aurinkopaneelijärjestelmä tuo säästöä sähkölaskuissa, vähentämällä ostosähkön määrää. Paneelit nostavat lisäksi tutkimusten mukaan kiinteistön arvoa sekä muun muassa nopeuttavat mahdollista kiinteistön jälleenmyyntiä. Aurinkopaneelit kasvattavat kiinteistön kiinnostavuutta ennen muuta matalien asumiskustannusten, mutta myös viherarvojensa ansiosta. Paneelijärjestelmän takaisinmaksuaikaan vaikuttaa kiinteistön arvonnousun lisäksi mm. sähkön markkinahinnan kehitys sekä järjestelmän mitoitus suhteessa omaan sähkönkulutukseen. 

Mitä lupia paneelien asentamiseen tarvitaan?

Käytännöt vaihtelevat kunnittain, varmista kaupunkisi/kuntasi verkkopalvelusta kuntakohtaiset ohjeet. 

Paikallisilla sähköverkkoyhtiöillä on myös omat ohjeensa aurinkovoimaloiden turvallisuusmääräyksille ja teknisille vaatimuksille. Turvallisuuden vuoksi on erittäin tärkeää, että kaikki komponentit täyttävät sähköverkkoyhtiöiden vaatimukset. 


Helppo sopimuksen valinta

Miten asut ja mitä arvostat? Valitse sähkö­so­pimus sen mukaan.

Aloita tästä

Yhdessä -blogi

Inspiraatiota ja hyödyllistä lukemista.

Yhdessä blogi

Tilaa uutiskirje

Pikku juttu -etuohjelma

Tee pieniä ilmas­to­tekoja – säästät rahaa ja ympäristöä.

Lue ja liity mukaan