Fortum Maksujoustosta kysyttyä

Fortum Maksujousto on sähkösopimusasiakkaillemme suunnattu palvelu, joka tuo monipuolisesti joustoa maksamiseen mutta myös tasaa maksuja kuukausitasolla.

Mitä Maksujoustolla tarkoitetaan?

Maksujousto on palvelu, jonka avulla voit valita tavallista sähkölaskua vapaammin milloin maksat ja kuinka paljon kerrallaan. 

Erityisen hyödyllinen siinä on ominaisuus, joka ehdottaa sinulle tasaisia kuukausimaksuja, vaikka kulutuksesi muuttuisikin.

 

Miten se toimii?

Fortum Maksujousto-asiakkaanamme saat vuosittain 12 maksuehdotusta, joiden perusteella voit halutessasi maksaa vuoden sähkölaskusi pienemmissä tasaisissa erissä. Päätät itse miten paljon ja milloin maksat kahden kuukausimaksun suuruisen joustosi puitteissa. Periaatteena on, että kumulatiivisen 12 kk aikana maksat koko vuosikulutuksesi mukaisen summan.

Maksuehdotuksesta näet edellisen kuukauden maksutapahtumat, saldon sekä käytetyn jouston määrän. Sinulla on maksuaikaa 14 päivää, eräpäivään saakka. Jos et maksa siihen mennessä, palvelu tulkitsee sinun käyttävän jousto-ominaisuutta.

Haluaisin maksaa sähköstä kuukausittain palkanmaksupäiväni jälkeen. Onnistuuko?

Riippumatta sähkönkulutuksesi määrästä tai sähkösopimuksestasi, Maksujoustopalvelussa saat tiliotteen maksuehdotuksineen joka kuukausi, kuukauden alkupuolella. 

Voit suorittaa maksun valitsemanasi päivänä etukäteen koska vain, tai joustosi puitteissa kahden kuukauden kuluttua tiliotteen saapumisesta. 

Voinko maksaa ennakkoon sähköstä? Esimerkiksi ennen kesälomalle lähtöä?

Kyllä. Jos sinulla on Maksujoustopalvelu käytössä, voit maksaa ennakkoon jos haluat. Voit myös hyödyntää kahden kuukauden jouston oman joustovarasi puitteissa, ja maksaa sähköstä jälkikäteen.

Onko kuukausittaisille maksuille asetettu minimimaksu?

Riippuu tavasta, miten hyödynnät Maksujoustopalvelua. Palvelu pyrkii tasaamaan maksuja vuoden jokaiselle kuukaudelle. Jos maksat aina ehdotuksen mukaan, kuukausimaksut pysyvät tasaisempina vaikka sähkönkulutusvaihtelut olisivat suuriakin. Tästä on etua esimerkiksi sähkölämmittäjille, joilla talvikuukausina sähköä kuluu paljon.

Jos taas haluat hyödyntää maksujoustoa maksamalla itsellesi sopivimpina ajankohtina, näet aina tiliotteesta mikä on joustosi tilanne. Jos et ole vielä käyttänyt joustoa, se on täysimääräisenä 2 x kuukausikohtainen kulutusennuste.

Voinko jättää kokonaisen kuukauden maksamatta?

Maksujousto-palvelussa sinulla on kahden kuukausimaksun suuruinen jousto-ominaisuus,  joka antaa mahdollisuuden jättää kuukausimaksu väliin. Kuitenkin tarkista aina ensin tiliotteeltasi maksuhistoriasi tilanne.

Olen sähkölämmittäjä ja talvella sähkölaskut ovat isoja. Auttaako Maksujousto?

Kyllä vain.  Maksuehdotus pyrkii tasaamaan maksuja tasaisesti 12 kuukauden jaksolle.  Vaikka sähkön kulutuksesi painottuukin talveen, maksut jakautuvat tasaisemmin kuin tavallisessa kuukausilaskutuksessa.

Maksuehdotus ei ole välttämättä saman suuruinen joka kuukausi, sillä Maksujousto korjaa automaattisesti 12 kk ennustetta kahden kuukauden välein sen mukaan, vastaako kulutuksesi sähkölämmittäjän normaalia kulutusprofiilia. 

Maksujouston käyttöönotto ja hinta

Haluan ottaa tämän lisäpalvelun käyttöön. Miten saan sen?

Soita meille. Asiakaspalvelumme tarkistaa sopimustesi tilanteen ja aktivoi Maksujouston käyttöösi.

Asiakaspalvelun yhteystiedot löydät täältä.

Mitä palvelu maksaa? Onko palvelu koroton?

Maksujouston palvelumaksu 4,90€/kk, riippumatta sähkösopimuksesta tai sähkönkulutuksesta. Samaan palveluun liitetään kaikki sähkösopimuksesi. Palvelumaksu kattaa kaikki kustannukset.

 

Miten palvelun voi peruuttaa?

Tilaukset ja peruutukset asiakaspalvelustamme.

Minulla on kaksi sähkösopimusta. Saako ne yhdistettyä samaan palveluun?

Kyllä. Silloin saat yhden maksuehdotuksen johon on koottu kaikki Maksujoustotiliisi liitettyjen sopimusten laskutapahtumat sekä suoritukset.

Näin saat molemmat sopimuksesi yhtä aikaa maksuun ja hallintaan yhdellä 4,90 €/kk palvelumaksulla. 

Miten maksaminen eroaa tavallisesta sähkölaskusta?

Laskujen määrä

Sähkölaskut muodostuvat asiakkaan sähkönkäytön perusteella. Mitä pienempi sähkön käyttö, sitä harvemmin laskuja. Laskuja voi olla 4, 6 tai 12 kpl vuodessa. Maksuehdotus sen sijaan tulee joka kuukausi, riippumatta kulutuksestasi.

Maksaminen

Kun teet Maksujoustosopimuksen, saat ensimmäisen maksuehdotuksen (tiliotteen) laskutusosoitteeseesi paperipostina. Haluttaessasi, voit sen pohjalta tehdä uuden e-laskusopimuksen pankkisi kanssa, jolloin lähetämme maksuehdotuksen  sen jälkeen verkkopankkiisi e-laskuna.

Jos määrittelet verkkopankissasi maksut automaattiseen maksatukseen, maksu veloitetaan maksuehdotuksen mukaisesti. Voit myös vaihtaa loppusummaa joustosi puitteissa.  

Maksujoustolla veloitettavat palvelut sähkön lisäksi

Palvelun nimi Sisältyykö Maksujoustoon
Aurinkovalinta Kyllä
EkoTuuli Kyllä
100% Uusiutuva Kyllä
Vaihtotakuu Kyllä
Hintatakuu Kyllä
Kesäasunto tai muu lisäkohde Kyllä
Sähkön siirto Kyllä,  mikäli ovat yhteislaskutuksessa, Esim. Caruna Espoo. Muussa tapauksessa ei.
Kotivakuutus Ei
Fiksu-tuotteet Ei
Aurinkopaneelit Ei
Kaukolämpö Ei
Charge&Drive -palvelut Ei
Smart Living palvelut Ei
Yrityksen tai taloyhtiön sähkö Ei

 

Kysy lisää Maksujoustosta

CS14

Laskut, maksuaika

0200 19000

ma - pe
klo 08.00 - 17.00
(pvm/mpm)

Ulkomailta soitettaessa:

+358 10 45 660