Blogi

Kalvomuovien kierrätys

13 maaliskuu 2019

kalvomuovien kierrätys

Muovi puhuttaa maailmanlaajuisesti ja muovien puutteelliseen kierrätykseen ja ympäristön roskaantumiseen on herätty monella taholla. Muovi on materiaalina kuitenkin ensiluokkainen moneen tarkoitukseen ja korvaavaa materiaalia yhtä hyvillä ominaisuuksilla ei ole helppo löytää.

Muovin kohdalla tärkeää onkin ohjata muovimateriaali kierrätykseen ja vähentää siten neitseellisen raaka-aineen käyttöä. Muovi säilyttää hyvät ominaisuutensa ja sitä voidaan kierrättää kymmeniä kertoja.

Yrityksille muovijätettä saattaa syntyä paljon jo vuorokaudenkin aikana, sillä saapuvat lavat ja lähetykset on kiinnitetty kiristyskalvoilla ja lähetykset on suojattu kirkkailla suojamuoveilla. Nämä muovit ovat ensiluokkaisia materiaaleja muovin kierrätykseen ja niillä pystytään korvaamaan merkittävä määrä neitseellisestä raaka-ainetta muovin valmistuksessa.

Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminta kierrättää Riihimäen toimipisteessä sekä teollisuudesta syntyvää muovijätettä, että kaikki kotimaiset erilliskerätyt kuluttajamuovipakkaukset ja valmistaa niistä Fortum Circo-kierrätysmuovigranulaattia muoviteollisuuden käyttöön. Kierrätysmuovista mm. Sinituote valmistaa tiskiharjan varsia, Orthex kukkaruukkuja ja eri teollisuuden toimijat salaojaputkia. Käyttökohteita on lisää lähes rajattomasti! Toistaiseksi ainoastaan elintarviketeollisuuteen suunnattuja tuotteita tai pakkauksia ei voida valmistaa kierrätetystä muovimateriaalista.

Toimittamalla yrityksesi kirkkaat kalvomuovit Fortumin kautta kiertoon, tuet kotimaista kiertotaloutta ja olet aktiivinen tekijä materiaalien kiertotalouden tukemisessa sekä ilmastonmuutoksen torjumisessa.

kalvomuovi Fortumin Riihimäen muovijalostamolla

plastics hold value

Kiinnostuitko?

Anna meidän huolehtia yrityksesi kalvomuovien keräyksestä ja kierrätyksestä ja osallistu kiertotalouden talkoisiin!

Ota yhteyttä asiantuntijaamme!

 

Viivi Leiviskä

Sales and Development Manager

Tel. +358407170236

viivi [piste] leiviska [ät] fortum [piste] com