Ilmaiset aurinkotunnit

Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin liittyen ilmaisiin aurinkotunteihin.

Kuinka voin ansaita maksuttomia aurinkoenergiatunteja?

Voit ansaita maksuttomia aurinkoenergiatunteja useilla eri tavoilla, aina kulloinkin tarjolla olevien etujen mukaan. Sinun ei tarvitse liittyä erikseen mihinkään etuohjelmaan, vaan riittää että hyväksyt kampanjassa kulloinkin olevat ehdot ja tehtävät muutokset. Voimme tarjota kampanjoissa maksuttomia aurinkoenergiatunteja esimerkiksi e-laskuun siirtymisestä tai sähköisen markkinointiluvan antamisesta. 

Miten maksuttomat aurinkoenergiatunnit kertyvät?

Voit kerätä etuja erilaisista kampanjoista koko kalenterivuoden ajan ja ne hyvitetään sinulle seuraavan vuoden kesäkuussa. Kampanjat vaihtelevat vuoden mittaan ja niistä viestitään mm. sähköpostitse ja verkkosivuillamme. Aurinkoenergiatuntien saaminen edellyttää voimassa olevaa tai uutta sähkösopimusta Fortumin kanssa.

Olen irtisanonut sähkösopimukseni, mitä tapahtuu keräämilleni aurinkotunneille?

Maksuttomia tunteja ei voida hyvittää ilman voimassa olevaa sähkösopimusta joten jos irtisanot sopimuksesi, menetät keräämäsi aurinkoenergiatunnit. Aurinkoenergia tunteja ei voida hyvittää ennen seuraavan vuoden kesäkuuta eikä etua voi muuttaa rahaksi.

Minulla ei ole sopimusta aurinkoenergiasta, tuleeko minun tehdä sellainen?

Et tarvitse sopimusta aurinkoenergian ostamisesta saadaksesi maksuttomia tunteja. Hankimme etuja vastaavat määrät alkuperäsertifioitua aurinkoenergiaa ja näin asiakkaamme saavat aurinkoenergiaa vaikka heillä ei varsinaista aurinkosähkösopimusta olisikaan.

Voit kuitenkin halutessasi siirtyä aurinkoenergiaan tekemällä Aurinkovalinta-sopimuksen

Milloin saan maksuttomat aurinkoenergiatunnit käyttööni?

Vuonna 2019 keräämäsi aurinkoenergiatunnit hyvitetään kesäkuun 2020 alusta alkaen. Näin ollen ne näkyvät laskutusrytmistä riippuen kesä-elokuun aikana laskullasi.

Mistä voin tarkistaa edut, joita tällä hetkellä tarjotaan?

Tällä hetkellä voimassa olevista eduista viestitään sähköpostitse tai telemarkkinoinnin yhteydessä. Jatkossa voit tarkistaa voimassa olevat edut suoraan verkkosivuiltamme.

Mistä näen minkä verran minulla on maksuttomia aurinkotunteja?

Näet sinulle kertyneet maksuttomat tunnit sinulle tulevasta sähköisistä asiakasviesteistä, joita lähetämme säännöllisin väliajoin. 

Kuinka myös ystäväni voisi saada maksutonta aurinkoenergiaa?

Kaikkien Fortumin sähkösopimusasiakkaiden tai sellaiseksi tulevien on mahdollista saada maksuttomia aurinkoenergiatunteja.

Mikä on yhden tunnin arvo?

Tunnin arvo riippuu hyvityksen ajankohdan sähkön hinnasta sekä käytetystä energiamäärästä tuona ajankohtana. Näin ollen arvoa ei voi etukäteen suoraan laskea. Hyvitettyjen tuntien määrän näet laskulta kun hyvitys on tehty.