Asiakastiedote (B2B)

Fortumin metallinkierrätyksestä vastaava tytäryhtiö Fincumet ja Eltel aloittavat valtakunnallisen kierrätysyhteistyön

04 syyskuu 2020

Materiaaleja vaihtolavalla matkalla kierrätykseen

Eltel ja Fortumin metallinkierrätyksestä vastaava tytäryhtiö Fincumet ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jossa Fincumet vastaa Eltelin jätteistä ja materiaalien kierrätyksestä koko Suomen laajuisesti.

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla ja yhtiöllä on Suomessa noin 60 toimipaikkaa. Jatkossa Fincumet vastaa jätteiden käsittelystä ja kierrätyksessä kaikissa Eltelin toimipisteissä. Yhteistyösopimus kattaa kaikki jäteluokat, kuten kierrätettävät materiaalit, vaikeasti käsiteltävät ja haasteelliset sekä tavanomaiset jätteet. Eltelille haastavia materiaaleja ovat sähköverkoista purettavat pylväät, kaapelit ja muuntajat. Näiden käsittelyyn Fincumet pystyy tarjoamaan vastuullisen ratkaisun, jossa kaikki kierrätettäväksi sopiva saadaan kiertoon omalla laitoksella Ikaalisissa, pylväät hyödynnetään energiantuotantoon ja vaaralliset aineet poistetaan turvallisesti kierrosta Fortumin Riihimäen laitoksella.

”Fincumet on osa Fortumia ja pystyy Suomessa tarjoamaan monipuolisimmat jäte- ja kierrätysratkaisut vaativiinkin tarpeisiin”, kertoo Fincumetin strateginen ostopäällikkö Marcus Suokas yhteistyön lähtökohdista.

”Kumppanuuden myötä saamme näkyvyyden koko jäteketjuumme ja tiedämme millaisia jätteitä toiminnastamme syntyy ja mitä niille tapahtuu. Siksi yksi vastuullinen toimija palvelee tarpeitamme ja tehostaa siten jätteiden käsittelyä sekä kierrätystä, kertoo Eltelin hankintapäällikkö, Jussi Pohjola.

Kiinnostuitko?

Tutustu Fortumin kierrätys- ja jätehuoltopalveluihin täällä tai lue lisää metallinkierrätyksestä Fincumetin verkkosivuilta.