Fortum Mittarointi -palvelu

photo of smart building

Mittarointi -palvelu tarjoaa kiinteistöön jatkuvan lämpötila- ja kosteusmittaroinnin, jonka avulla pysyt kartalla kiinteistön tilasta ja reagoit vikatilanteisiin ajoissa.

Fortum Mittarointi -palvelu perustuu jatkuvalle kiinteistön lämpötilojen ja ilmankosteuden mittaamiselle sekä tästä saatavan datan hyödyntämiselle kiinteistön kunnon ja arvon ylläpidossa. Kiinteistön yleisiin tiloihin ja asuntoihin asennettavat mittarit keräävät lämpötila- ja ilmankosteustietoja, joita sekä taloyhtiön edustajat että asukkaat voivat seurata omien käyttöliittymiensä kautta.

Datan kerääminen ja sen jatkuva seuranta mahdollistaa ongelmatilanteiden havainnoinnin ajoissa. Esimerkiksi asuntojen lämpötilojen säätötoimenpiteitä voidaan tehdä asuntokohtaisen tarpeen mukaan ja näin varmistaa asumismukavuus kaikissa asunnoissa. Myös mahdollisten kosteusvaurioiden havainnointi helpottuu, ja näin voidaan välttyä mittaviltakin vahingoilta.

Mittareiden asennus on vaivatonta ja nopeaa

 Palveluun sisältyvät mittarit kiinnitetään asunnon olohuoneen seinään noin 1,5 metrin korkeuteen kaksipuoleisella teipillä. Mittari toimii paristoilla ja se alkaa keräämään dataa välittömästi asennuksen jälkeen.

Katso video

Asukaskäyttöliittymästä tietoa asukkaille

Palveluun sisältyy asukaskäyttöliittymä, jonka avulla jokainen asukas voi tarkastella oman kotinsa lämpötila- ja kosteustietoja. Reaaliaikaisen tilanteen lisäksi asunnon tietoja voi selata päivä- ja viikkotasolla.

Käyttöliittymä on saatavilla matkapuhelimella (Android / iOS) ja tietokoneen selaimella.

Kokeile asukkaan sovellusta

Taloyhtiön edustajille yhteenvetoraportti

Taloyhtiön edustajat saavat kuukausittain sähköpostiinsa yhteenvetoraportin kiinteistön tilanteesta. Edustajat voivat seurata toteutuneita lämpötiloja ja kosteustietoja sekä mahdollisia vikatilanteita käyttöliittymän avulla. Palvelun avulla voidaan lähettää myös hälytyksiä poikkeavista tilanteista, ja saatujen tietojen avulla pystytään esimerkiksi ennakoimaan mahdollisia ongelmatilanteita tulevaisuudessa.

Katso raportointijärjestelmää

Fortum Mittarointi -palvelun hinnat

Palvelun hinnat 40 asunnon taloyhtiölle:

  • Käyttöönottomaksu 1000 €
  • Palvelumaksu 140 €/kk

Hintoihin vaikuttaa asuntojen ja mittareiden lukumäärä. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Kerromme sinulle mielellämme lisää.

Emmi Harava
Myyntipäällikkö
Taloyhtiöiden ja isännöitsijöiden energia-asiat
Puhelin: 044 353 1361
emmi.harava@fortum.com

Antti Pääkkö
Myyntipäällikkö
Yritysasiakkaat
Keski-Uusimaa
Puhelin: 040 6818 618
antti.paakko@fortum.com