Energiapalvelut

Tuotamme kierrätyskelvottomasta jätteestä energiaa lähikuntien kaukolämmöksi ja valtakunnan verkon sähköksi. Sekajätteessä on aina joitakin jakeita, joita ei voida hyödyntää materiaalina. Tällaiset jakeet ja vaaralliset jätteet on kuitenkin turvallista ja taloudellisesti kannattavaa hyödyntää energiana.

Cost efficient
Taloudelliset hyödyt

Tehostamalla jätteiden energiahyötykäyttöä takaamme sinulle edullisen ja ympäristöystävällisen kaukolämmöntuotannon.

Environmental friendly
Ympäristöhyödyt

Jätteen poltosta tuottamamme kaukolämpö on ilmastoystävällistä Ekolämpöä, jolle on asetettu tarkistettavissa olevat kriteerit.

Safety
Turvallisuushyödyt

Energiantuotannon kokonaishiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää käyttämällä kiinteiden kierrätyspolttoaineiden (Solid Recovered Fuel, SRF) kaltaisia jätepolttoaineita.

Energiapalvelut

Jätteestä energiaa

Osassa Pohjoismaiden laitoksistamme hyödynnämme jätteistä saamamme energian kauko- ja prosessilämpönä sekä sähkönä.

Fossiilisten polttoaineiden korvaaminen kierrätykseen kelpaamattomalla jätepolttoaineella vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja mahdollistaa kaukolämmön tuotannon edullisesti ja ympäristöystävällisesti. Jätepolttoaineita käytetään korvaamaan kivihiilen kaltaiset fossiiliset polttoaineet ja puu energiantuotannossa. Olemme varmistaneet, että jätelämmöstä tuotettu kaukolämpömme on hiilidioksidineutraalia – siitä ei siis synny hiilidioksidipäästöjä.

Kehitetään yhdessä energiapalveluja

Jätteiden energiahyötykäytön tehostaminen on ollut meille jatkuvasti keskeistä toiminnassamme. Olemme lisänneet jätteestä saatavan kaukolämmön tuotantotehoa viime vuosina kaikissa laitoksissamme huomattavilla investoinneilla. Teemme tiivistä yhteistyötä kaukolämpöasiakkaidemme kanssa, jotta voimme jatkuvasti parantaa tuotteitamme ja auttaa kilpailukykysi säilyttämistä pitkälle tulevaisuuteen.

Yhdistäessämme prosessi- ja toimintatapatuntemuksesi asiantuntijuuteemme, voimme yhdessä löytää kustannustehokkaita innovatiivisia ratkaisuja materiaalin hallintaasi ja energiatuotantoosi. Tämä edesauttaa liiketoimintasi kannattavuutta ja markkina-asemasi säilymistä.

Räätälöimme ratkaisuja kilpailukykyiseen hintaan. Tekemällä yhteistyötä energia-asioissa saavutamme kokonaisuuden kannalta parhaita ratkaisuja.

Yhteyshenkilö

Aki Itänen

Specialist - Energy
Puhelin: +358505904731
aki [piste] itanen [ät] fortum [piste] com

Customer service

Asiakaspalvelu

+358 10 755 1625*

Asiakaspalvelumme palvelee sopimusasiakkaitamme ma-to klo 7.00–16.00 ja pe 8.30–16.00

*Puheluhinnat: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %)