Elämää kaukolämpöverkossa

Elämää kaukolämpöverkossa
Kaukolämmön tuuletusputki

Puhdas lämpö syntyy yhdessä

Mikä yhdistää espoolaisia? Ainakin lähes 900 kilometriä kaukolämpöverkkoa sekä se, että pian espoolaisten lämpö on tuotettu täysin hiilettömästi. Nyt neljä kaukolämpöverkon tuuletusputkea on muutettu puhuviksi ääniteoksiksi, joiden kautta pääset sukeltamaan verkkoon kuuluvien kotien lämminhenkiseen arkeen 17.1.2021 saakka.

Opiskelijakommuuni

Otaniemeläiseen kommuuniin mahtuu opiskelijoita teekkareista kauppatieteilijöihin. Vilkas opiskelijaelämä, kokkailu ja polveilevat keskustelut värittävät asukkaiden arkea.

Perhe ja kouluikäiset lapset

Tämä nelihenkinen perhe kuvailee itseään tavalliseksi äänekkääksi lapsiperheeksi. Kaksi koululaista harrastuksineen pitää arjen rytmissä ja kellotettuna.

Suomenruotsalainen lapsiperhe

Viisihenkisessä perheessä on vanhemmat ja kolme alle kouluikäistä lasta. Touhukas arki on täynnä ulkoilua, leikkiä, lukemista ja askartelua. Perheen kotikieli on ruotsi.

Eläkeläispariskunta

Urheiluun intohimolla suhtautuvan pariskunnan arkeen kuuluu lenkkeilyä ja mökkeilyä, hyväntahtoista naljailua sekä rakkaiden lastenlasten vierailuja.

Puhuvien putkien sijainnit

Missä kaukolämpöverkko kulkee?

Maan alla Espoossa, Kirkkonummella ja Kauniaisissa kulkee 900 kilometriä kaukolämpöverkkoa, joka kuljettaa pian täysin hiiletöntä lämpöä 300 000 asukkaalle. Katso oman asuinalueesi verkon sijainti ja lämmönjakelun tilanne kartalta.

 

Tutustu kaukolämpöverkkoon

Espoo Clean Heat: kohti hiilineutraalia kaukolämpöä

Fortum ja Espoon kaupunki ovat sitoutuneet hiilineutraaliin kaukolämmön tuotantoon Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen alueella toimivassa kaukolämpöverkossa 2020-luvun aikana. Välitavoitteena on kivihiilestä luopuminen vuonna 2025. Tätä Espoon suurinta ilmastotekoa kutsutaan nimellä Espoo Clean Heat. Siitä kerrotaan lisää webinaarissa 2.12.2020.

 

Lue lisää puhdistuvasta kaukolämmöstä

Puhdas kaukolämpö syntyy monin tavoin

Uuden sukupolven kaukolämpö perustuu fossiilisten energianlähteiden korvaamiseen älykkäillä ja joustavilla ratkaisuilla hyödyntämällä muun muassa hukkalämpöjä, uusiutuvaa sähköä, geotermistä energiaa ja bioenergiaa. Alla on esimerkkejä puhtaan lämmön lähteistä.

Ota yhteyttä

Minna Robertson

Viestintäpäällikkö
Lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminta, Suomi
minna [piste] robertson [ät] fortum [piste] com